23 / 04 / 2024

Ayşe Kucuroğlu: Renkli ev cesaret ister!

Ayşe Kucuroğlu: Renkli ev cesaret ister!

Zaman zaman evde yapılacak en ufak değişiklik evin nefes almasını sağlar. Renklerde değişiklik yapmak ise ev ahalisinin cesaretine bağlı olan bir şeydir.



Bol kitap, fotoğraflar, oyuncaklar, aksesuarlar ve tabloları ile yaşayan her bireyin hayal dünyasına dair zengin izlerle taşıyan sıcak bir yuva ile karşı karşıyayız. Her seyahate neşeyle gider neşeyle döneriz ama bir ortak payda var ki o uçak biraz da rötar yemişse hepimiz ‘İnsanın evi gibi yok’ deriz. En lüks otelden, en farklı atmosferde de olsak kişi evini özler. Bağlılıklarımız, evimize bıraktığımız kokumuz, bir çerçevenin duvarda duruşu aslında hep bizi resmeder. Uyuduğun yer ve uyandığın yer. Ev... En basit en cömert. En yargısız en huzurlu.. Zaman zaman evde yapılacak en ufak değişiklik evin nefes almasını sağlar. Her zaman insan kendi feng shuisini yaratıyor aslında. Ferah hissettiği renkler, ferah hissettiği mobilyalar. Renklerde değişiklik yapmak ise ev ahalisinin cesaretine bağlı. Çocuklu ailelerin ise en büyük dertlerinden biri duvara çizilen resimler! Tam beş çocuğumun da birbirinden farklı karakterlerinin olmasına rağmen çok komiktir ki ortak huyları duvar çizmek oldu. “Çiz oğlum, çiz kızım yaratıcılığınız gelişsin yeter ki” derken evde davet veremeyecek hale gelen ben, 80’ler zamanı gibi duvar silme işini artık askıya almıştım bile.. Artık ilerleyen teknolojiyle diledikleri resmi çizebilirler. Kırmızı, yeşil ve mor duvarlardan korkmayın! Havanızı değiştirecektir..


Ayşe Kucuroğlu: Renkli ev cesaret ister!

Feng Shui ruhu

260 metrekare'lik dört oda, bir salon, bir mutfak, iki banyo ve misafir tuvaletinden oluşan bu büyük ve aydınlık daire Bebek'in en eski apartmanlarından birinde yer alıyor. "Bu semt bana çok sevdiğim New York'un Tribeca'sını hatırlatır. Bebek Parkı bizim arka bahçemiz gibi," diye anlatmayı sürdürüyor. Fatih Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı'nı burslu bitiren Kucuroğlu, Çin kültürü ile yoğrulan biri olarak Feng Shui'ye inandığını ve evinde yer yer uyguladığını söylüyor. Evimin bir duvarım en sevdiğim kese kağıdı rengine diğerini de kiremit rengine boyattım.

Dekorasyonla ilgili ortak karar alıyorlar

Evin girişindeki renkli taze çiçekler ve desenli şamdan seçimlerinde olduğu gibi... Salonunda renkler sık sık değişirmiş. Bir duvarı en sevdiği kese kağıdı diğerini de kiremit rengine boyatmış. "Kiremit rengi Taner Amerika seyahatindeyken oldu. Duyunca her ne kadar endişelense de görünce çok beğenmişti," diyor gülerek. Evde dekorasyonla ilgili kararları ortak alıyorlarmış. "0 rahatlık ve konfora önem verir

ben de değişken ruh halime göre renklere ve kumaşlara,” diye belirtiyor. Üç masayı birleştirip uzun bir yemek masası elde etme fikrinin eşinin olduğunu söylüyor. Eve ilk taşındıklarında alt yapısı eski olduğu için epey değişiklikler yapmışlar. Yemek masasıyla uyumlu parkelerde evde tavsiye edilmemesine rağmen teknelerde kullanılan kahverengi vernikli bir boya tercih etmişler ve çok memnun kalmışlar.


Ayşe KUCUROĞLU/Vatan 



Geri Dön