16 / 04 / 2024

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara açılmadı!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara açılmadı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, parkın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık'ta yapımı süren Cunda Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunarak, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile bir araya geldi. Buluşmada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımın 'Ayvalık Adaları Tabiat Parkı' ile ilgili. Büyükşehir'den istenen görüş yazısı da değerlendirildi. Toplantıda konuşan Başkan Uğur, Ayvalık'ı önemsediklerini vurgulayarak; amaçlarının bu nadide ilçeyi dünya markası yapmak ve bu yönde ilçedeki alt yapı, su ve benzeri sorunları ortadan kaldırmak istediklerini belirtti. 


Körfez temizlenecek 

Başkan Uğur, Ayvalık Cunda Köprüsü'nün ardından ilk boğaz köprüsünün inşaatına başlanacağını söyledi. Başkan Uğur, şöyle konuştu: "Cunda Köprüsü önümüzdeki günlerde trafiğe açacağız. Trafik açıldıktan sonra kanal açma çalışmaları yapacağız. İnşallah bir iki ay içerisinde de kanal bitmiş olur." 


Kanalizasyon kokusu bitecek 

"Mayıs-haziran aylarında deniz ve kara trafiğine açılmış olacak. Ondan sonra da ilk Boğaz Köprüsü'nün olduğu yerde proje hazırlıyoruz. Orada da bu köprü ile uyumlu taş köprü yapacağız. Hem de balık tutanlar için derinleştirme yapacağız... 


Derinleştirme sonrası Ayvalık boğazına çok su girecek, dolayısıyla Ayvalık Körfezi daha temiz olacak. Bir taraftan da deşarjları kapatıyoruz. İstiyoruz ki butik otellerden de denize girilebilsin. Şehir kulübünde otururken bile kanalizasyon kokusu geliyor, bunlar bitecek. Ayvalık'ı dünyaya tanıtacağız, Aralıklılar merak etmesin."




Milliyet Balıkesir


Geri Dön