19 / 04 / 2024

Ayvalık Cunda arasına taş köprü yapılacak!

Ayvalık Cunda arasına taş köprü yapılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Ayvalık - Cunda arasına yapacağımız köprü için halka sorduk. Ankete katılanların yüzde 62'si taş köprüden yana oy kullandı" dedi




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Ayvalık-Cunda arasına yapacağımız köprü için halka sorduk. Ankete katılanların yüzde 62'si taş köprüden yana oy kullandı" dedi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Ayvalık- Cunda geçiş köprüsü yapmak için internet üzerinde açtığı anketin sonu ermesine bir ay kala, 12 bine yakın kişinin yüzde 62'si "taş köprü"den yana oy kullandı. Halkın isteğine uygun köprü yapmak için ekim ayı başında başlatılan anketin sonuçlarının alınmaya başladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Körfezi temizleyecek, dip derinliğini yeniden düzenleyecek ve tarihi dokuya uygun bir köprü yapacağız. Ankete katılanların yüzde 62'si taş köprüden yana oy kullandı" dedi. 



Taş eksenli 


köprü Ankete ilk günden itibaren gösterilen ilgi giderek arttı ve bir ayın sonunda üç alternatiften "Cunda taş eksenli köprü" en çok ilgiyi gördü. 6 bin 919 kişinin oy kullandığı bu köprünün, Ayvalık Körfezi'ne geçmişten geleceğe çizgiler aktarması planlandı. Ayvalık ve Cunda'nın tarihi, fiziksel yapısına uygun olarak tasarlanan köprünün, bölgenin doğal taş malzemesiyle kaplanması düşünüldü. 



Tarihin izleri 


Başkan Uğur, "Ayvalık'tan Cunda'ya geçerken ziyaretçilere tarihin izlerini hissettirmek ve bu duygularla Ayvalık'ı yaşamak, fotoğraflarda özel bir hatıra bırakmak, bölgenin zenginliğine zenginlik katmak için tasarladığımız bu köprü, açık ara önde tercih ediliyor" diye konuştu. 2. alternatif olarak sunulan "Martı eksen köprü" için 3 bin 213 oylama yapılırken, 3. alternatif "Modern eksen köprü" için bin 95 kişi oy verdi. 



Gençer'in oyu 'taş'tan yana 


Ayvalık'ta oturanlardan 2 bin 654 kişi, "taş eksen köprü" için oy kullanırken, 2 bin 22 kişi Balıkesir'den, 2 bin 267 kişi de diğer illerden ankete katılarak oy verdi. Ayvalık Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Rahmi Gençer de başından itibaren "Halk karar versin" önerisi getirmişti. Gençer, anket çalışmasına, kentin dokusuna daha uygun olduğu gerekçesiyle "taş köprü" den yana oy kullanarak katıldığını ifade etti. AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp de köprünün turistik ilçenin çehresini değiştireceğini, uzun yıllar ihtiyacı karşılayacağını bildirdi. 


Geri Dön