24 / 04 / 2024

Ayvalık Sokol Villaları'nda 2 milyon 800 bin TL'ye! İcradan!

Ayvalık Sokol Villaları'nda 2 milyon 800 bin TL'ye! İcradan!

Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğü tarafından Balıkesir Ayvalık'ta Sokol Villaları'nda bulunan villa 2 milyon 800 bin TL tahmini değer ile satışa çıkarıldı...



VERİLEN İLANA GÖRE; 


AYVALIK İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010-584 Ta.

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan :
Tapu Kaydı : Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi, Mithatpaşa Mah. Dombadis Mevkii, Tapunun 50 pafta, 1680 ada, 2 numaralı parseli, 1288,12m2 yüzölçümlü arsa vasfı ile kayıtlı taşınmazdır.Taşınmaz tam hisselidir. Taşınmazın tam hissesi borçlu adına kayıtlıdır. Taşınmaz Bak.Kur.Kar Uyarınca Ask.Yasak Böl. Ve Güvenlik Böl.lçer.Bulunmaktadır.07/07/1995 Ta. 2555 Yev. 

Özellikleri: Taşınmaz Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi, Mithatpaşa Mah. Dombadis Mevkii yeni yol bölümü Sokol Vilallarının Ayvalık'a bakan burnundaki havuzlu tek villa, adresinde bulunmaktadır. Taşınmaz bodrum kat, zemin kat ve 1.kattan ibaret olmak üzere 3 katlıdır. Taşınmazın bodrum kat bölümünde depolar, müştemilatlar, kazan dairesi, jenarötör odası, hidrofar odası, su deposu, hizmetli odaları bulunmaktadır. Zemin kat bölümünde 1 mutfak ve yemek odası salonu, 2 adet salon, banyo ve, giriş holü ve geniş teraslar bulunmaktadır. Üst kat bölümüne çıkıldığında her birinin banyo ve wcleri kendi içerisinde olmak kaydı ile 4 adet yatak odası gurubu bulunmaktadır. Yatak odalarının Ön taraflarında geniş balkonlar bulunmaktadır. Taşınmaz 3 katta toplam 700,00 m2 kapalı alana haiz olup, bu alanın dışarısında çok büyük açık teras alanlarının ve bahçe bölümünde yüzme havuzuna sahiptir. Taşınmazın dış doğramaları 1 .sınıf malzemeden ahşap desenli pvc çift camlı olarak imal edilmiştir. Meskenin iç doğrama bölümleri mobilya kapı olarak imal edilmiştir. Bütün parselin dış sınırı yaklaşık 2.50 m yüksekliğinde dekoratif perde beton ile çevrelenmiştir. Meskenin dış cehpesinin bazı bölümlerinde doğal taş uygulaması yapılmıştır. Mesken kulllanılan Malzeme özellikleri ile malikane olarak tasarlanmıştır. Taşınmazın imalatında halen tamamlanmamış bölümleri bulunmaktadır. Mesken 360 derece Ege Denizi Manzaralıdır. Taşınmaz 2.800.000,00 TL değerindedir.

İmar Durumu: Taşınmaz ilgili belediyesinden mevcut imar durumuna göre 3.derece doğal sit alanı içerisinde kalmakta olup, taks 0,15 kaks 0,30 Hmaks: 6,50tercihli alanlar yapı nizamı içerisinde bulunmaktadır, hali Hazırda üzerinde yapılaşma bulunmaktadır.

Değeri: 2.800.000,00 YTL

Satış Saati: 14.00-14.10

Tapu Kaydı: Taşımaz Balıkesir ili, Ayvalık İlçesi, KemalPaşa mah. Çamlık Onursal Sokak mevkii, 1224 ada, 4 numaralı parselde, 1024,00 m2 yüzölçümlü bahçeli kagir ev vasfı ile kayıtlı taşmazdır. Taşınmaz tam hisseli olup, tamamı borçlu adına kayıtlıdır. Bu parselin bina inşaatında 5 nolu parsele tecavüzü vardır. Eski eserler ve anıtlar yüksek kurulunca tespitlidir.

Özellikleri: Taşınmaz Balıkesir ili, Ayvalık İlçesi Kemalpaşa Mah.Çamlık döner kavşağı, onursal sokak, eski komili oteli adresinde bulunmaktadır. Taşınmaz bodrum kat, zemin kat 1. ve 2.kattan ibaret 4 katlı yapıdır. Ana yapı olarak tabir edilecek bu bölüm otel olarak tasarlanmış bölümdür. Üst kat bölümlerin çıkıldığında binan orta bölümünde bir merdiven iki tarafında yürüyüş koridoru ile sağlı sollu odalar bulunmaktadır. Otel olarak kullanılan yapının duvarlar zeminleri hali hazırda tadilat için kazınmış olarak ve kullanılmaz durumdadır. Ana binanın çatısı bulunmamakta olup çatı kısmına çıkıldığında teras durumundadır. Ana taşınmazın toplam kapalı alanı bodrum kat ile birlikte 1200,00m2dir. Ana taşınmazın dışarısında bahçe bölümünde yaklaşık 80,00m2 alan tek katlı müştemilat yapısı bulunmaktadır. Bu alanların dışında tüm bahçe kademeli olarak istinat duvarları yapılarak teraslandırılmıştır.

İmar Durumu : Taşınmaz ilgili belediyesinde mevcut imar durumuna göre çamlık yeşil karakterli kentsel sit yapılanma koşulları geçerli olup, bina sahası emsali 0,20 inşaat sahası emsali 0,40 bina yüksekliği 6,50 m ayrık inşaat nizamında yapılaşma koşulları geçerlidir. Ayrıca arsasının yola terki bulunmakta(

Değeri: 1.300.000,00 YTL

Satış Saati: 14.20-14.30
Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları:

1 - Satış 16.08.2011 günü yukarıda yazılı saatler arasında Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin kıymetinin % 60ını ve rüçhanlı alacaklılar versa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 26.08.2011 günü yukarıda yazılı saatler arasında Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkarılacaktır.

Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi
düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi (T.Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir.' ya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil ve bilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numara;

Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kâim olacağı ilan olunur. 22.06.2011

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Basın:43728

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön