24 / 04 / 2024

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda OSB'si kurulacak!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda OSB'si kurulacak!

Ayvalık'ın CHP'li Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Sekiz bakanlık ve dört tane genel müdürlükten olumlu görüşleri aldık. Türkiye'nin ilk Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuracağız" dedi.



Ayvalık'ın CHP'li Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Turizm ile tarımı birbirinden ayırmayacağız. Betonlaşmadan uzak durup, yerel değerlerimize sahip çıkacağız. Bu güzelliklerin gelecek nesillere de ulaşmasını da sağlayacağız" diyor.

'Türkiye'nin ilk gıda OSB'sini kuruyoruz'

Organize sanayi bölgesinin durumunu anlatan Rahmi Gençer, "Çok verimli topraklarımız var ama onu endüstriyel ürüne çevirecek, ÇED raporu alabilecek bir tane arsamız yok. Bunun için Ayvalık Ticaret Odası Başkanlığı'ndan beri hayalim olan bir projeyi hayata geçirmimize çok az kaldı. Bu konuda; Ticaret ve Ziraat odaları, Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Valiliği, Sanayi Bakanlığı Müsteşarı ve yardımcısı, İl Tarım ve Sanayi müdürlükleri bize inandı ve çok büyük katkı koydu. Sekiz bakanlık ve dört tane genel müdürlükten olumlu görüşleri aldık. Türkiye'nin ilk Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuracağız. Beş bin metrekareden 15 bin metrekareye kadar 35 parselimiz var. Bu bölgenin tarımsal ürünlerini değerlendireek butik bir yer olacak. ÇED raporu aşamasındayız. Altonova'da bir yıl sonra fabrikaların temellerini atmaya başlayabiliriz" dedi.

'Unesco Dünya Mirası Listesi'ne gireceğiz'

Ayvalık'daki tarihi dokunun korunmasına dikkat çeken Başkan Gençer, "Ayvalık gerçek bir açıkhava müzesi gibi. Bu değerlerimizi korumak için bir hedefimiz de Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girmek. Ayvalık dünyaya zeytin, zeytinyağı, sabun ve deri gönderen bir sanayi kentiymiş. İstiklal Savaşı'ndan sonra nüfus değişimi yaşanmış. Ayvalık'ın tümü Ortodoks Rum olan nüfusu; Girit, Midilli ve Selanik'teki Müslüman Türklerle yer değiştirmiş. Atalarımız mübadele ile Ayvalık'a getirilmiş. Ama onlar da aynı iş kollarını devam ettirmiş. Dünyada bunun başka bir örneği de yoktur. Bunların mekanları da hala dimdik ayakta duruyorsa Ayvalık, Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi çok hak ediyor" dedi.




Posta



Geri Dön