26 / 04 / 2024

Ayvansaray Üniversitesi 98 milyon lira yatırımla kurulacak!

Ayvansaray Üniversitesi 98 milyon lira yatırımla kurulacak!

Plato Meslek Yüksekokulu, 'Ayvansaray Üniversitesi' oluyor. Yazıcı, 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane enstitü açmayı planladıklarını söyledi.



Plato Meslek Yüksekokulu, 'Ayvansaray Üniversitesi' oluyor. Yazıcı, 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane enstitü açmayı planladıklarını söyledi.


Halihazırda 4 bin 300 öğrencisi bulunun Plato Meslek Yüksekokulu 'üniversite' oluyor. Üniversitenin ismi 'Ayvansaray Üniversitesi' olacak. YÖK onayı alındı, bürokratik süreç bekleniyor. Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, "Üniversite için 98 milyon lira sermaye ayırdık. Yatırıma hazır, kenarda duruyor. Planımız Meslek Yüksek Okulu ile üniversitenin birleşmesi" dedi.


Ayvansaray Üniversitesi faaliyete geçtiğinde 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane de enstitü açmayı planladıklarını belirten Yazıcı, "Üniversitemiz açıldığında MYO'muz üniversiteye bağlanacak. MYO üniversite doğuracak. Bu yurt dışında çoktur. İngiltere'de politeknikler üniversiteleşmiştir. Yani mesleğe yönelik eğitim yapan okullar üniversiteleşmiştir" dedi. Ayvansaray Üniversite'nin bir şehir içi üniversite olarak konumlanacağını ifade eden Yazıcı, "Suriçinde büyüyeceğiz. Bir bina satın aldık. Oraya sağlık bölümleri, laboratuvarları kuracağız" diye konuştu.


10 bin öğrenci hedefliyoruz


Plato MYO'da gelecek 3 yılda 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Yazıcı, Plato Meslek Yüksekokulu'nu yönetmen Sinan Çetin'den devralmış. Yazıcı süreci şöyle anlattı:


"2009'da eğitim sektörüne girmeden önce, Türkiye'de ve Rusya'da ambarlarımız vardı. Güzel Sanatlar mezunu, öğretmen babam Sedat Yazıcı, Balat'ta tarihi eser olan bu binayı alıp restore ediyor. Binayı doğal taşlar müzesi haline getiriyor. Aslında burada güzel sanatlar üniversitesi kurmayı planlıyorduk. Fakat o sırada yolumuz Sinan Çetin ile kesişti. Sinan Bey de yüksekokul yönetiminden çekilmek üzereydi. Sinan Çetin Vakfı ile bizim vakfımız Sedat Yazıcı Riva Vakfı birleşti. Plato Vakfı'nı kurduk. Onlar yönetimden çekildi. Biz de doğal taş müzesini 2009 yılında Plato MYO olarak yeniledik. Bu arada ben de Rusya'daki hisselerimi sattım ve bu işe odaklandım."


Dünya


Geri Dön