27 / 04 / 2024

Aziz Ayyıldız: Yerel yönetim Mersinli yatırımcıları etkiliyor!

Aziz Ayyıldız: Yerel yönetim Mersinli yatırımcıları etkiliyor!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Mersin'in cazibe merkezi olan, marka bir şehir haline getirilmesi için en büyük görevin yerel yönetimlere düştüğünü belirterek, 'Mersinli yatırımcının önünü açacak adımlar bekliyoruz' dedi.



TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Mersin'in cazibe merkezi olan, marka bir şehir haline getirilmesi için en büyük görevin yerel yönetimlere düştüğünü belirterek, "Yerel yönetimlerden Mersin'i rahatlatacak, Mersinli yatırımcının önünü açacak adımlar bekliyoruz. Mersin'in tartışmalarla, kavgalarla kaybedecek zamanı yok" dedi. İmece Mersın'de inşaat sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çeken TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, genç işadamı A. Aziz Ayyıldız, yazılı bir açıklama yaparak Mersin ekonomisi ve yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mersin'in son 13 yılda merkezi hükümetin yatırım ve proje desteklerinden faydalandığına dikkat çeken Ayyıldız, "13 yıl boyunca hükümetler Mersin'in sanayide, tarımda, turizmde, sağlıkta gelişmesi için yatırım ve projeler gerçekleştirdi ancak yerel yönetimler bu sürece yeterli desteği veremedi" dedi. Mersin'in cazibe merkezi olan, marka bir şehir haline getirilmesi için en büyük görevin yerel yönetimlere düştüğünü Ayyıldız, "Mersin'in her alanda büyük bir potansiyeli var ama bu potansiyelleri ne yazık ki değerlendiremiyoruz. Çok aktif ve güçlü bir sermaye birikimimiz var, yatırımcılarımız projelerini hayata geçirmek için bekliyor, genç ve nitelikli işgücü piyasasına sahibiz ama yerel yönetimlerin son 16 yılda sergiledikleri düşük performans birçok alanda yatırımcıyı engelliyor. 

Konuttan sanayi tesisine, turizmden spora birçok alanda yatırımcılar arsa bulamıyor, belediyelerden gerekli desteği göremiyor. Yerel yönetimlerden Mersin'i rahatlatacak, Mersinli yatırımcının önünü açacak adımlar bekliyoruz. Mersin'in tartışmalarla, kavgalarla kaybedecek zamanı yok. Mersin'i, 2023 büyük Türkiye idealinin bir parçası yapmak için çalışmaya ihtiyacımız var. Biz yatırımcılar olarak bu konuda her türlü görev ve sorumluluğa hazırız. Aynı şeyi yerel yönetimlerden de bekliyoruz" diye konuştu. 


Mersin ince 


Geri Dön