28 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu: 300 dönümlük AVM İnciraltı'na hançer olur!

 Aziz Kocaoğlu: 300 dönümlük AVM İnciraltı'na hançer olur!

Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki dönemde Körfezin temizlenmesi, kentsel dönüşüm, tarihi aksın ayağa kaldırılması projeleri ve 40 kilometrelik sahil şeridinin yeniden ayağa kaldırılmasının önem kazanacağına dikkat çeldi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Rotary ve Rofaract Kulüplerinin toplantılarına katıldı. 


İzmir'de ağırlık kazanan projelere vurgu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki dönemde Körfezin temizlenmesi, kentsel dönüşüm, tarihi aksın ayağa kaldırılması projeleri ve 40 kilometrelik sahil şeridinin yeniden ayağa kaldırılmasının önem kazanacağına dikkat çeldi.  Ama  İzmir  kim ne yaparsa yapsın, kim paçasından, eteğinden çekmeye çalışırsa çalımın, son on senede toparlandı, tozunu silkeledi. İzmir'in büyümesini bundan sonra kimse engelleyemez" diye konuştu. 


Sağlık yatırımları buraya gelsin İnciraltı'nın önemine değinen Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Göreve geldiğimden beri, İndraltfnn kalkınması, kurtulması, orada yaşayanların arazilerinin değerlendirilmesi İçin uğraştım ama İnciraltı'na AVM olmaz, günahtır. Sağlık konseptinde planlama yapalım dedik. Orası 690 hektar, 70 hektarı lagün, geriye kalan 620 hektarın çoğu kent ormanıdır. Yol düzenlemesi yaptıktan sonra geri kalan alanı sağlık konsepti çerçevesinde planlıyoruz, ama herkes bir çomak sokuyor, illa apartman olsun diyenler'var orada Ama esas oranın kalbine saplanan hançer, 300 dönümlük AVM talebidir. 4 bin dönüm alanda sağlık kampusu olacaksa, tam ortasına 300 dönüm AVM yaparsanız burası sağlık olmaz. Bugün Balçovatiald AVM'lerin toplamı 70 dönüm ve bu büyüklük orayı trafik açısından kilitlemeye yetiyor. Bunun 43 katını onun karşısına koyduğunuzda oraya gelecek araba, trafik ve insan A yoğunluğu size sağlık konusun- ' da kampüs yaptırmaz. Baştan o kampusu ölü doğurursunuz. 

Onun için o bölgenin İzmirliyle « JgjmM şayanlarla birlikte, aldı selim bir Gökdelen yapmak isteyen Uman arkası bölgesine, sağlık konseptiyle yatanım yapmak İsteyen de Indraltı tarafına yatrım yapsın". 


Yenigün İzmir


Geri Dön