24 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu Çinli yatırımcılara “İzmir’e gelin" çağrısı yaptı!

 Aziz Kocaoğlu Çinli yatırımcılara “İzmir’e gelin

Aziz Kocaoğlu: "Deniz ulaşımı ve limanıyla cazip, yetişmiş insan gücüne sahip olan İzmir’de Çin ’in yatırım yapmasını arzu ediyoruz. İzmir ’e gelin, pişman olmazsınız” dedi.




Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hubei Eyalet Valisi Wang Guosheng ve beraberindeki 15 kişilik heyet,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. İzmir’in Wuhan kentiyle kardeş kent ilişkisinin son derece iyi olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Çin’in büyüyen bir ekonomiye ve güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek, “Asya kıtasının en batısında yer alan, bölgenin merkezinde bulunan, deniz ulaşımı ve limanıyla cazip, yetişmiş insan gücüne sahip olan İzmir’de Çin’in yatırım yapmasını arzu ediyoruz. İzmir’e gelin, pişman olmazsınız” dedi. 


Çinli CSR firmasından yeni metro hattının çekerlerini satın aldıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, söz konusu firmanın Türkiye’de daha sonra başka işler de aldığını, böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde Avrupa’ya kendini tanıtma fırsatı bulduğunu kaydetti. Çin Halk Cumhuriyeti ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bizim ülkemizin lojistik ve coğrafi konumu, dünyada giderek önem kazanıyor. Ben de Çin’e bir çok kez ziyarette bulundum. İlişkilerimiz daha da ilerlediğinde, umuyorum önümüzdeki süreçte birlikte yatırım yapma olanağını buluruz” diye konuştu. 


“İzmir’den çok etkilendik”

Hubei Eyalet Valisi Wang Guosheng ise İzmir’in kendileri üzerinde çok etkileyici bir imaj bıraktığını belirtti. Kentin çok temiz, insanların ise çok mutlu olduğunu gördüğünü söyleyen Guosheng, “İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkiler daha sağlıklı ve istikrarlı olarak gelişir. Çin’de sanayi, otomotiv gibi lokomotif sektörlerin yanısıra, hizmet ve turizm sektörü de hızlı büyüyor ve ekonomik yapı içindeki payı da artıyor. Dünyanın en büyük elektronik santraline sahip olan eyaletimizde turizm kaynakları da oldukça zengin. İzmir’in de bu yönleriyle öne çıktığını öğrenmekten mutluluk duydum. İşbirliği konusunda destek bekliyor, sizi ve Çin’de yatırım yapmak isteyen şirketleri eyaletimize davet ediyorum” dedi. 


Ziyarette, Çin Halk Cumhuriyeti Hubei Eyalet Valisi Wang Guosheng, Başkan Kocaoğlu’na üzerinde Çin’in geleneksel motiflerinin yer aldığı bir duvar resmi armağan etti. Başkan Kocaoğlu ise konuk valiye, İzmir’in ve Büyükşehir Belediyesi’nin simgesi olan tarihi Saat Kulesi’nin gümüş bir maketini hediye etti. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön