19 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İnciraltı'nı sağlık kampüsü olarak planlıyoruz!

Aziz Kocaoğlu: İnciraltı'nı sağlık kampüsü olarak planlıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı'nın sağlık kampüsü olarak planlanması yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu konseptle bölgenin 20 bin kişiye istihdam sağlayacağını savundu...




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı'nın sağlık kampüsü olarak planlanması yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu konseptle bölgenin 20 bin kişiye istihdam sağlayacağını savundu.  


Kocaoğlu, Balçova’da katıldığı toplantıda, İncialtı'nın kalkınmasının Balçova’nın ve İzmir’in kalkınmasında önemli bir yerinin bulunduğunu söyledi.  İnciraltı’nın sağlık kampüsü olarak planlanması yönünde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kocaoğlu, "O bölgede bir karış arazim yok; Kendim için değil, söz konusu bölgenin, bu kentin kalkınmasına kaldıraç olacağını düşündüğüm için uğraşıyorum" dedi. 


İnciraltı’nı sadece sağlık konseptiyle, 20 bin kişiye istihdam sağlayacak bir bölge olarak planlamak istediklerini bildiren Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Burası, er geç planlanacak. Planlamayı da  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yapacak. Çünkü bu işi Turizm, Orman ve Su ya da Çevre Bakanlıklarına bırakınca, suyu çıkıyor, bir türlü planlanamıyor. AKP hükümetinin planlama süreçlerinde, yatırımcılara ne yaşattığını 17 Aralık’tan itibarin tefrika halinde izliyoruz. Bizim hedefimiz, CHP iktidarında bu işleri daha çabuk ve kolay, insana ve kente yaraşır, ranta değil, insana dönük projelerle yapmaktır. 


Her büyük kent rant yaratır; rant yaratılması da kötü bir şey değildir. Problem, bu rantın nasıl paylaşılacağıdır. Bunu birileri alıp götürecek mi, yoksa orada çalışan üreten mi kullanacak. Biz buradaki rantın, toprağı dedesinden atasından miras kalmış arazi sahiplerine bırakılması yönünde planlamayı sürdürüyoruz." Balçova arsa mağdurları konusuna değinen Başkan Kocaoğlu, bu yönde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Tapularının problemini hallettik ama tapusuzlar için bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bir karış hak yendiyse, bunu yasayla telafi edecek tek kurum TBMM’dir. Bunun için önümüzdeki günlerde girişimlerde bulunuyoruz. Balçova Belediye Başkanımızla birlikte çözülebilecek yasal problemlerini çözdük" diye konuştu. "Ülkeyi aydınlığa sürükleyecek bir lider kent lazım. Bu kent İzmir’dir" diyen Kocaoğlu, yerel seçimin yanısıra, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi bu nedenle çok önemli olduğunu, 30 Mart’ta herkesin sandıkların başında nöbet tutması gerektiğini söyledi. 


Aziz Kocaoğlu, Balçova’da bir cemevi yapılmasına ilişkin kendisine iletilen talebi olumlu yanıtladı. Başkan, “Narlıdere, Güzelbahçe, Çiğli, Bornova, Torbalı, Selçuk ve Menemen’de cemevi yaptık. Balçova’da da arsası hazır. En geç 2015’te tamamlamak için söz veriyorum” dedi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İl Başkanı Ali Engin, Balçova Belediye Başkanı M.Ali Çalkaya ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı. 


Aziz Kocaoğlu, bir radyo kanalında katıldığı programda ise "Gece gündüz canla başla çalıştığını, adil davrandığını, herkese aynı nazardan baktığını, en küçük bir çıkar ilişkisine bile girmediğini, genelin yararı doğrultusunda hareket ettiğini ve evrensel ahlak kurallarına uydumğunu belirterek, bu nedenlerden İzmirliler'in kendisine oy vereceğine inandığını belirtti. Kocaoğlu, konuşmasında, "Ne olursanız, hangi işi yaparsanız yapın, size duyulan güveni kaybettiğimiz zaman her şeyi yitirirsiniz. İnsanın sermayesi güvendir. Başbakan ve AKP hükümeti hem içerde hem de dışarıda güvenini yitirmiştir. Bizim milletimiz tahammüllüdür ve dayanıklıdır. Ekonomi az olur, çok olur ama güveni yitirirseniz bu sonun başlangıcı olur" ifadelerini kullandı. 



AA


Geri Dön