29 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir Enternasyonal Fuarı’nı kaçırmayın!

Aziz Kocaoğlu: İzmir Enternasyonal Fuarı’nı kaçırmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirli hemşerilerimize sesleniyorum: Bu sene bambaşka bir fuar var. Herkes bir defa İzmir Enternasyonal Fuarı’na gelsin." dedi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere “Bu fuarı kaçırmayın” çağrısı yaptı. Bir Televizyon programında soruları yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “Bu sene 10 gün içerisinde 600 sanatçı ağırlıyoruz. Ve her akşam açık havada, ismet İnönü’de,  İzmir  Sanat’ta, Mogamba’da, çim alanda, her tarafta konserler var, sokak gösterileri var, motosiklet şovları var;  her köşesinde sanat var, aktivite var” diye konuştu. Programda İzmirlilere çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ben buradan İzmirli hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum: Bu sene bambaşka bir fuar var. Herkes bir defa İzmir Enternasyonal Fuarı’na gelsin.


Çoluğuyla, çocuğuyla, eşiyle, dostuyla gelsin. Herkese göre eğlence de var, herkese göre lezzet de var, herkesin göreceği ve tanıyacağı şeyler de var. Herkesin bir defa fuara gelmesi demek, kentin kalkınmasına katkıda bulunması demek, kendi lokmasını büyütmesi demek. Biz bu fuarı bunun için yapıyoruz. Sanırım hemşehrilerim bunu çok iyi anlamıştır” dedi.


EĞLENCE, KÜLTÜR VE SANAT 

Folkart’ın etkinlik, Vestel’in de inovasyon sponsoru olmasının 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na önemli bir hareketlilik getirdiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fuar bu yıl yeniden hayat buldu diyebiliyoruz. Seneye başka sponsorlar da gelsin, tüm dünyaya örnek bir fuar sergileyelim. Biz Belediye olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Sponsorlarımız da koydu. Onlara teşekkür ediyorum. Bu sponsor sayısı 10 tane, 20 tane olsa kenti uçururuz. Ben niye fuara para harcıyorum, zarar ediyorum?


Kent kazansın, kent kalkınsın diye! Bugün hizmet sektörünün kalkınması için fuarlardan başka hangi etkinlikler yapılıyor? Biz bu kenti hizmet sektöründe, turizm sektöründe fuarcılığa verdiğimiz destekle kalkındırdık. Bu yılki başarımızdan sonra umuyorum seneye çok daha büyük bir katılım olacak. İEF’nin eğlence, kültür, sanat ayağını güçlendirmeye devam edeceğiz.” 


BAŞKAN’LA SELFİE

Fuar ziyaretçilerinin seyyar satıcılar gibi rahatsız edici bir durumla karşılaşmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, İEF’ye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle anlattı: “Mesela tramvayı ve elektrikli otobüsü hollerin önünde sergiliyoruz. Çok büyük ilgi görüyorlar. Ben tramvaya arka kapıdan girdim; ön kapıya gelinceye kadar yaklaşık on dakika geçti. Hem sohbet ettik hem de selfie çektirdik insanlarla… İğneyi kendime batıracak olursam, geçen seneye kadar Büyükşehir standı klasikti. Ama bu sene ziyaret ettiğimde, çok daha kalabalıktı ve herkes farklı bir şeyle meşgul oluyordu. Bütün tanıtımı, bütün anlatımı inovasyonla birleştirdik. Simülasyonlar sayesinde insanlar körfezde geziyor, paraşütle atlıyor. İşin teknolojik boyutu devreye girdiği için merakla birlikte ilgi daha yoğun oluyor.”


Başkan Kocaoğlu, Basmane kapısından girişte yoğunluktan dolayı zaman zaman sıkışıklık olduğunu hatırlatarak Fuar ziyaretçilerine Lozan ve Montrö kapılarını kullanmaları tavsiyesinde de bulundu.


Ege Haber Gazetesi


Geri Dön