24 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu İzmir'deki şantiyelerde denetim yaptı

Aziz Kocaoğlu İzmir'deki şantiyelerde denetim yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye konuk evi olarak kullanılmak üzere restore ettirilen Şato Restoran ile Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistem Projesi kapsamında yer alan Şirinyer Tüneli'nde incelemelerde bulundu



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aziz Kocaoğlu, Varyant'taki Şato Restoran'da devam eden restorasyon çalışmaları ile Şirinyer Tüneli üst düzenleme çalışmalarını denetledi.

Kocaoğlu, kentin simge yapılarından olmasına rağmen uzun yıllar atıl durumda bulunan Şato Restoran'da sürdürülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, Varyant yolunun 1955'te hizmete açılmasının ardından bölgeye yapılan ilk yapılardan biri olan Şato Restoran'ı kente tekrar kazandırmaya kararlı olduklarını belirtti.

Aziz Kocaoğlu,  İzmir  1 Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayıyla devam eden restorasyon çalışmalarının ardından bu tescilli yapının kente gelen protokol konuklarının ağırlandığı ve çeşitli üst düzey toplantı ve görüşmelerin gerçekleştirileceği özel bir mekan haline geleceğini kaydetti.

Şato Restoran'daki incelemelerinin ardından Buca'ya geçen Kocaoğlu, burada da Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Şirinyer Tüneli'nin üst düzenlemesi çalışmalarını denetledi. Kocaoğlu, incelemeleri sırasında bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek, istek ve şikayetlerini dinledi.
A.A


Geri Dön