16 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir'e 5 yılda 11 milyar TL harcadık!

Aziz Kocaoğlu: İzmir'e 5 yılda 11 milyar TL harcadık!

Büyükşehir'in 2010-14 dönemindeki proje ve faaliyet harcamaları 5,3 milyar liraya yaklaştı. İZSU ve ESHOT'un çalışmaları da eklendiğinde, bu rakam 5 yılda 11 milyar TL'ye ulaşıyor




İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve ESHOT Genel Müdürlüğünün "2014 Yılı Faaliyet Raporu",  İzmir  Büyiikşehir Belediye Meclisinde oy çoğunluğu ile kabul edildi. Oylamanın ardından konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu "Kentimizi kalkındırmak için, yerelde kalkınmak için var gücümüz ile çalışacağız. Ayrım yapmadan, adaletli bir şekilde, insana insan olduğu için hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. 



FUAR İZMİR GECİKMEDİ 


Başkan Kocaoğlu, tamamiyle Belediye kaynaklarıyla kurulan Fuar İzmir'e yönelik "geç bitirildi" eleştirilerine ise şu yanıtı verdi: "2005 yılında gidip fuar yerine baktık. Araziyi beğendik ama hepsi şahıs arazisiydi. Onları tek tek satın aldık. Bu işi kamulaştırması da 5-6 yıl sürdü. Ama inşaatını 2 yılda tamamladık. Burada bir gecikme yoktur. 

'Eski Türkiye, yeni Türkiye' söylemleriyle ortalığı bulandırmanın da bir anlamı yoktur. Ben diğer kamu kurumlarım eleştirmek için burada bulunmuyorum. Ama şöyle bir bakarsanız, kamu kurumlarının yıllardır bitmeyen inşaatlarını görürsünüz. Olabilir. Kitlenmiştir, kör düğüm olmuştur." Planlama Kurulu'nda IZBAN'ın Bergama'ya değil Çandarlı'ya kadar gitmesi için onay çıktığını açıklayan İzmir Büyiikşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Resmi Gazete'de böyle yayımlandı. Tabi burada bize, özellikle Adalet ve Kalkınma Par4 tisi meclis üyelerine ve milletvekillerine düşen bir görev var. Aliağa- Çandarlı limanı bağlantısı 30 kilometre; ondan sonra 25 kilometre bir şey kalıyor.

Mutlaka Bergama-Selçuk aksının birleştirilmesi gerekiyor. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Şimdi seçim arifesinde kimse kimseyi görmez. Ama seçimden sonra yeni milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte bu işin üstünde durmamız gerekir." 



STRATEJİK HEDEFLER 


Bir önceki stratejik plan döneminin son yılına ait faaliyet raporunda, 2014 yılında yapılan çalışmalara dair ayrıntılı bilgilerle birlikte, son 5 yıla ait mali değerlendirmeye de yer verildi. 

Ulaşım, çevre, kentsel planlama, kültür, sosyal, sağlık ve turizm gibi 11 adet sektörel başlıkta derlenen faaliyetlerin gerçekleşme değerleri incelendiğinde, stratejik hedeflerin yüzde 91'inin, stratejik amaçların ise yüzde 100'ünün iyi ve üstü gerçekleşme değerlerine ulaştığı görüldü. İzmir Büyiikşehir Belediyesinin 2014 yılı içinde yapmış olduğu 2,4 milyar TL'lik harcamanın 1,4 milyar TL'si proje ve faaliyetlere ayrıldı. 2010-2014 döneminde ise bu proje ve faaliyet harcamaları 5,27 milyar TL'yi buldu. İZSU ve ESHOT'un yapmış olduğu faaliyetler de eklendiğinde, 5 yıllık toplam harcama 11 milyar TL'ye ulaştı. Bu faaliyetlerin yanında yine 2014 yılında ilçe belediyelerinin 32 ayrı projesine toplam 64 milyon TL, izmir Kalkınma Ajansına ise8,6 milyon TL mali destek verildi. 



Faaliyetler şu şekilde sıralandı: 


- 131 milyon TL değerinde kamulaştırma yapıldı. 

- Kıyı tasarım çalışmalarında Pasaport, Konak-Karataş ve Göztepe uygulama alanları tamamlandı. 

- İzmir Metro hattının Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay İstasyonları hizmete açıldı. 

- İZBAN hattının Torbalı'ya uzaması çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hattı Selçuk'a kadar uzatacak 2 istasyonun inşaatları sürüyor. Bergama'ya uzatılması için çalışmalara baştandı. 

- Tramvayların yapım işi sözleşmesi imzalandı ve çalışmalara başlandı.

- İzmir'in ekonomisine can verecek olan yeni fuar alanı çalışmalarında son aşamaya gelindi ve 2015 mart ayında açılışı gerçekleştirildi. 

- Kentin çeşitli bölgelerindeki yeşil alanlara yaklaşık 24 bin adet ağaç dikimi gerçekleştirildi.

- Urla ve Türkelli Evsel Atık transfer istasyonları işletime alındı. 

- Sığacıktaki 284 ev, Doğanlar Kilisesi ve Beit Hillel Sinagogu yeni görünümlerine kavuşturularak kültür ve turizm hayatına kazandırıldı. 

- Kadifekale Sur Duvarları restorasyon çalışmaları tamamlandı. 

- Kentsel Dönüşüm çalışmaları 11 ayrı noktada devam etti. Ege Mahallesi ve Bayraklı'da uzlaşma görüşmeleri devam ederken, "Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi"nde yıkım aşamasına gelindi. 

- Tiyatro-sinema gösterimlerinden bienallere, konserlerden festivallere toplam 408 adet etkinlik gerçekleştirildi. 

- 142 mahallede 11 bin kişiye diş ve sağlık taraması yapıldı. 

- Pasaportta ücretsiz kablosuz internet erişimi çalışmalarına başlandı. 

- Süt Kuzusu projesi kapsamında yerel kooperatiflerden alınan 10,7 milyon litre süt 0-5 yaş grubu çocuklara dağıtıldı. 

- İhtiyaç sahibi kesimlere 11.6 milyon TL nakdi yardım, 30 bin kişiye gıda paketi yardımı, 36 bin öğrenciye kırtasiye yardımı, 93 bin kişiye sıcak çorba dağıtımı yapıldı. 




İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön