18 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu, İzmir'e yatırım yapmak için 20 milyar istedi

Aziz Kocaoğlu, İzmir'e yatırım yapmak için 20 milyar istedi

"Sadece belediyenin yatırım yapması yeterli değil" diyen Başkan Aziz Kocaoğlu, geçen bir yılını değerlendirdi



"Sadece belediyenin yatırım yapması yeterli değil" diyen Başkan Aziz Kocaoğlu, geçen bir yılını değerlendirdi, İzmir'i kalkındırmak için hükümetten 20 milyar lira ödünç para istedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinin birinci yıldönümünde, gerçekleştirdikleri proje ve yatırımlarla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Aliağa- Menderes hattı üzerindeki Karşıyaka Tüneli içinde yer alan Nergis İstasyonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Kocaoğlu "Benim görevim projeler gerçekleştirmek ve kente hizmet etmektir. Bütün enerjimi de bunun için kullanıyorum" diye konuştu.

ÜÇ BÖLGE MUTLAKA PLANLANMALI
İzmir'in yatırımcı çekmesi için İnciraltı, Yeni Kent Merkezi ve Yarımada'nın mutlaka planlanması ve teşvik alması gerektiğini söyleyen Kocaoğlu "Bu 3 yer İzmir'in olmazsa olmazıdır" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Bu kente ne yatırım yaparsak yapalım, kentin ayağa kalkması için sadece belediyenin yatırım yapması yeterli değildir. Yarımada, İnciraltı ve Yeni Kent Merkezi'nin planlanması şarttır. Özellikle İnciraltı ve Yarımada için ciddi teşvik verilmelidir. Antalya turizm bölgesi seçildiğinde, yüzde 100'e varan teşvikler vardı. Oysa 2008'de  İzmir  18 milyar lira merkezi hükümete vergi vermişken karşılığında memur maaşları da dahil sadece 5 milyar aldı. İzmir'in 1 senede verdiği para 2 sene alınsa, kentin problemi kalmaz. 20 milyar liradan bahsediyoruz. Fuat Keyman Hoca'nın "İzmir mazereti olmayan kent" sözlerine atıfta bulunan Kocaoğlu, İzmir'e moral verilmesi gerektiğini, İzmir'den alınanın 2 yıl içinde ödünç olarak geri verilmesini istedi. "O zaman moraller de düzelecek ve İzmir şahlanacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN
80 km. uzunluğundaki Aliağa-Menderes raylı sistem hattının, Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olduğunu söyleyen Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın, eleştirilerine de yanıt verdi. Mecbur kalmadıkça bu tür eleştirilere cevap vermediğini belirten Kocaoğlu "Polemik istiyorlarsa, polemik benim tarzım değil" diyerek Kabak'a cevap verdi. 
Arda Yavuz / Star


Geri Dön