18 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Kapanan İl Özel İdaresi gayrimenkullerinin paylaşımı için yargıya gideceğiz!

Aziz Kocaoğlu: Kapanan İl Özel İdaresi gayrimenkullerinin paylaşımı için yargıya gideceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapanan İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda konuştu. Kocaoğlu kapanan İl Özel İdaresi menkul ve gayrimenkulleri için yargıya gitmekten başka seçeneklerinin kalmadığını belirtti...



 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapanan İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda yargıya gitmekten başka seçeneklerinin kalmadığını bildirdi.  


Kocaoğlu, yaptığı açıklamada,  İzmir  İl Özel İdaresi malların paylaşımı amacıyla kurulan komisyonda tek kişi ile temsil edildiklerini hatırlatarak, bu durumda yerel yönetimin yok sayıldığını ileri sürdü. 


Vali Mustafa Toprak'ın ve komisyon başkanının idareye ait malların paylaşımı konusunda uzlaşmak istemediğini savunan Kocaoğlu, şunları kaydetti: 


"Komisyon kararının tarafımıza iletilmesinden sonra, hakkımız olduğuna inandığımız menkul ve gayrimenkullerle ilgili yargı sürecine başvuracağız. Sayın Vali’nin 'kanunu uyguluyorum' yaklaşımı, gerçeği yansıtmamaktadır. Kanunda mal dağıtımına tabi olan kurumlar arasında belediyeler de vardır. Dolayısıyla bütün malların yerel yönetimlere verilmesinde yasal hiçbir engel yoktur. Kanunu uyguluyorum demek, bu gerçeğin görülmesini engelleyemez."


-"İdeolojik ve popülist tavır ve yaklaşım" tartışması


Kocaoğlu, Vali Toprak'ın "Bazı yetkililerin kurumsal imkanlarını görevi olmasına rağmen kullandırtmama konusundaki ideolojik ve popülist tavır ve yaklaşımlarına karşın, kentin güvenliğini sağlamadaki kararlılıklarını sürdüreceğiz" sözleriyle kendisini işaret ettiğini savunarak, şöyle devam etti:


"Sayın Vali’nin 'ideolojik ve popülist yaklaşım' nitelemesini ne bizim ne de hemşehrilerimizin kabul etmesi mümkün değildir. Göreve geldiği günden bu tarafa verdiği kararlar ve uygulamalarıyla, kimin ideolojik, popülist ve yanlı olduğu, kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir."


Kocaoğlu, İzmir'deki Soma eylemlerinde polis müdahalesiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:


"Marjinal gruplardan bahsederek onbinlerce İzmirliyi cezalandırmak, sağlıklı bir yönetim anlayışıyla bağdaşamaz. Demokratik hakkını kullanan hemşehrilerimiz, hiçbir zaman marjinal grupların peşine takılıp vandalizme olanak sağlayacak bir tutum içerisinde olmadı. Dolayısıyla buradaki gerçek amacın sindirmek, baskı altında tutmak ve demokratik hakların kullanılmasını engellemek olduğunu düşünmekteyiz. Bu konuyu da İzmirli hemşehrilerimizin dikkatine sunuyorum. Ayrıca ülkenin en aydınlık, en demokrat kentinin huzurunu bozmak, ortamı germek, hiçbir yetkilinin hakkı değildir. Gerilimden beslenerek, başkalarını suçlayarak hatalı olduğuna inandığımız uygulamaların üstünün örtülmesi mümkün değildir. Bu tür hedef şaşırtma çabalarını İzmirli hemşehrilerimiz çok iyi anlamakta ve değerlendirmektedir."


AA


Geri Dön