28 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu Konak Tramvayı'nda yaşanan değişiklikleri neye bağladı?

Aziz Kocaoğlu Konak Tramvayı'nda yaşanan değişiklikleri neye bağladı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvayda sürekli güzergah değişikliklerinin yaşanmasının sebebini, bu projeleri hazırlayan firmaların İzmirli olmamasına bağladı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvayda sürekli olarak güzergah değişiklikleri yaşanmasını ilginç bir sebebe bağladı. Başkan Kocaoğlu, tramvaydaki revizyonların bu kadar çok olmasının nedenlerinden birinin, bu tür projeleri yapan şirketlerin İzmir'de olmaması olduğunu düşündüğünü söyledi. 


GÜNDEME GETİRMİŞTİK 

Egeli Sabah'ın daha önce gündeme taşıdığı gibi  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı projesinde yeni bir revizyonla, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda hattı, mevcut gidiş-geliş üç şeritli yola dördüncü şerit olarak kara ve deniz tarafına döşeyecek. Bayram sonrası kamuoyuna açıklanacak revizyon sonrası inşaat çalışmalarına başlanacak. İnşaatına başlanan Karşıyaka tramvayında Karşıyakalıların tepkileri sonucu sahildeki başta palmilyeler olmak üzere ağaçların korunması amacıyla taşıt yoluna alınan güzergah, Alaybey durağının iptal edilmesi ve Karşıyaka İskele'de hattın son bulmasıyla tamamlanan revizyonla uzunluğu 9.7 kilometreden 8.3 kilometreye, istasyon sayısı ise 15'den 14'e düştü. Konak Tramvayı'nda ise ihale öncesi Şair Eşref Bulvarı'nda ortadan giden ve dut ağaçlarının sökülmesine neden olan ilk proje revize edilerek taşıt yoluna alınmasıyla başlayan değişiklikler ihale sonrası Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yeşil alandan geçecek hattın Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırılması ön hazırlığıyla devam etti. Ancak, Mithatpaşa Caddesi'nde trafik akışıyla ilgili handikaplar yaratması başta otopark, altyapı sorunları nedeniyle hat yeniden Sahil Bulvarı'na alındı. Ancak, ilk projede yeralan yeşil hat güzergahı yerine yeni bir hat çizildi. Son revizyonla Konak tramvayı rayları için Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na dördüncü şerit oluşturulacak. İlk projede gidiş-geliş yanyana olan hat biri Sahil Bulvarı kaldırım, diğeri ise deniz tarafı kaldırımın bulunduğu bölgeye yapılacak. İzmir dışındaki şirketlerce yapılan projenin, uygulama aşamasına geldiğinde belli sıkıntılar olduğunu gördüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, bu nedenle bazı değişiklikler yapıldığını belirtti. Kocaoğlu hat üzerindeki okaliptus, karabiber gibi ağaçların taşınmasıyla ilgili problemler yaşandığını belirterek AVM yada bina yapıyormuş gibi eleştiriler de aldıklarını söyledi. Tramvay projelerini bir kez daha irdelediklerini, Konak tramvayında projeyi bir ara Mithatpaşa Caddesi'ne almayı düşündüklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Bayramdan sonra kamuoyuyla yeşil alanda neden yapmadığımızı anlatacağız" dedi. 


Sabah Egeli


Geri Dön