20 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Sanki iki stat izmir'i kurtaracak!

Aziz Kocaoğlu: Sanki iki stat izmir'i kurtaracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Partili Çağlar Haspolat'ın Karşıyaka ve Göztepe stat sorununu gündeme getirmesi üzerine, "Sanki İzmir'e çok önemli bir şey yapılıyor" dedi.



Kocaoğlu,  İzmir  spor dünyası için büyük önem taşıyan projelerle ilgili şaşırtan açıklamasında, "Bu statlar ne Spor Bakanlığı için ne de İzmir için büyük bir paradır. Ama siyasiler tarafından öyle bir hale getirildi ki sanki Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 stat İzmir'i kurtaracak. Sanki İzmir'e çok önemli bir şey yapılıyor" diye konuştu. 

Siyasi malzeme


AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, Başkan Kocaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği  Ankara  ziyaretini sorarak, Karşıyaka ve Göztepe statları ile ilgili yaptığı görüşmeyi kamuoyu ile paylaşmasını istedi. Haspolat'ın bu çıkışına Kocaoğlu'ndan ilginç bir yanıt geldi. Kocaoğlu, "Bu statlar ne Spor Bakanlığı için ne de İzmir için büyük bir paradır. Ama siyasiler tarafından öyle bir hale getirildi ki sanki Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 stat İzmir'i kurtaracak! Sanki İzmir'e çok önemli bir şey yapılıyor. Bunu Çandarlı Limanı, Çevreyolu, Körfez Projesi için söyleyebilirsin ama iki stadı bu boyutlara taşımak İzmir'e yakışmıyor" diye konuştu. Kocaoğlu'nun sözlerine tepki gösteren Haspolat, "Sizin seçim beyannamenizde statlar yok muydu? Bu işi siyasi malzeme haline siz getiriyorsunuz. İzmirliler rahatça maç izleyebilecekleri bir stat ve Süper Lig'te bir takım görmek istiyor" dedi.


Yıldırım ile görüştü


Kocaoğlu öte yandan, Üçkuyular'da yaşanan pazaryeri sorunu ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini, en uygun yerin Balçova girişindeki viyadüklerin altı olduğuna karar verdiklerini söyledi. 



Yeni Asır







Geri Dön