16 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka Stadı davası için çağrı!

Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka Stadı davası için çağrı!

Kocaoğlu’nu Karşıyaka stadı konusunda İzmirlileri yanılttığını ifade eden Doğan, “TOKİ ile yapılan protokol davasından değil, imarla ilgili Danıştay temyiz safhasında bulunan davanızdan feragat edin” dedi



Kocaoğlu’nu Karşıyaka stadı konusunda İzmirlileri yanılttığını ifade eden Doğan, “TOKİ ile yapılan protokol davasından değil, imarla ilgili Danıştay temyiz safhasında bulunan davanızdan feragat edin” dedi


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu statlar konusunda inadından vaçgeçme çağrısında bulundu. Başkan Kocaoğlu'nu başta spor kamuoyu olmak üzere İzmirlileri sürekli yanılttığını ifade eden Doğan, "Gelin bu inadınızdan vazgeçin.  TOKİ  ile yapılan protokol davasından değil,  Ankara  18. İdare Mahkemesi dava dosyasının imar ile ilgili Danıştay temyiz safhasında bulunan davanızdan feragat edin" dedi. AK Partili Doğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kentin iki ayrı yakasına planlanan statlar için uzun süre uzlaşmaktan kaçınan ve elindeki belediye yetkisi ile statları engelleyen Başkan Kocaoğlu'nun tavrını anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Kocaoğlu'nun uzlaşmayan tavrı ve inadı yüzünden İzmir'in yıllar kaybettiğini vurgulayan Bilal Doğan, "Sayın Kocaoğlu'nun kapasite ve mekânsal büyüklüğü nedeniyle eleştiri konusu yaptığı ve küçümsediği Karşıyaka ve Göztepe Stadı hakkında açılan davalar olmasaydı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu statlar tamamlanmış olacaktı. Kulüpler, esnaf kısaca  İzmir  kazanacaktı" diye konuştu.


AÇIK SÖZLÜ OLMALI

Başkan Kocaoğlu'nu İzmir kamuoyuna karşı açık sözlü olmaya davet eden Doğan, şöyle devam etti, "Karşıyaka'daki statla ilgili olarak Sayın Kocaoğlu'nun mecliste dağıttığı bilgi notunda ve geçmiş haftalarda dile getirdiği 'Bizim çekilecek davamız yok' sözlerini bir kez kendisine hatırlatmak istiyoruz. Ankara 18. İdare Mahkemesi'ne 2014/1430 ve 2014/1431 esas numaralı iki ayrı dava kimin tarafından açılmıştır? Karşıyaka ve Göztepe'yi yakından ilgilendiren 2015/1339 ile 2015/1338 karar nolu bu davalar nedeniyle iptal edilen stat inşaatlarını ve İzmir'e kaybolan zamanının vebalini kim üstelenecek? Sayın Kocaoğlu çıkan bu iptal kararıyla elinize ne geçti? Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz. 11 Kasım 2015'te yani tam bir yıl önce sonuçlanmasına karşın Bakanlık tarafından temyize taşınan ve itiraz edilen bu davalarda yasal süreç devam etmektedir. Yani hukuki süreç halen devam ediyor. Bizim sizden talebimiz İzmir'in iyiliği için temyizde olan bu davadan vazgeçin ve geri çekin. Bu noktada süreç artık hak aramaktan çıkmıştır. TOKİ ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İzmir'e bu kentin spor alt yapısına koyacağı katkıları engellemeyin. TOKİ ile yapılan protokol davasından değil, Ankara 18. İdare Mahkemesi dava dosyasının imar ile ilgili Danıştay temyiz safhasında bulunan davanızdan feragat edin. İşi yokuşa sürmeyin. Bu davadan vazgeçmeniz halinde Karşıyaka stadı ile ilgili olarak bütün yasal engeller kalkmış olacak ve inşaat bir an önce başlayacaktır."


ALSANCAK ONAYLANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Alsancak Stadı'nın yapımına olanak sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planını olağanüstü toplantıda oybirliğiyle onayladı. Plan, Koruma Kurulu onayından sonra kesinlik kazanacak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı stat inşaatı için ihaleye çıkacak.


Sabah


Geri Dön