26 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir'e tünel ve akvaryum müjdesi!

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir'e tünel ve akvaryum müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'na akvaryum, Gültepe'ye 2.5 kilometrelik tünel, Kadifekale ile Agora arasına yürüyen yol yapılacağını, kazılara da 3.5 milyon liralık kaynak ayrılacağını açıkladı .



Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Doğal Yaşam Parkı'na akvaryum, Gültepe'ye 2.5 kilometrelik tünel, Kadifekale ile Agora arasına yürüyen yol yapılacağını, kazılara da 3.5 milyon liralık kaynak ayrılacağını açıkladı 


İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (IZSİAD) haftasonu yaptığı genel seçimin ardından yönetim kurulunu belirledi. 


Hasan Küçükkurt başkanlığındaki ilk toplantıya  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Küçükkurt ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni dönemde de başarı dileyen Başkan Kocaoğlu, tramvay ve yeni metro hatları, kent dönüşümü, trafiği rahatlatma amaçlı yol çalışmaları, turizm, Kemeraltı ve tarihi kazı alanlarına destek gibi konularda kente ilişkin soruları yanıtlarken, kente yapılacak 4 proje müjdesi verdi. 


AKVARYUM GELİYOR 


İzmir'e akvaryum yapılması yönündeki talebi değerlendiren Kocaoğlu, "İzmir Ticaret Odası'nın Pasaport Mendireği'nde böyle bir projesi var ama çeşitli sıkıntılar nedeniyle beklemede. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda bir hazniığımız var. Çocukların, balıkları ve diğer deniz canlılarını da tanıması için Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda bölümler halinde akvaryumlar oluşturacağız" dedi.

 

Buca Uçanyol'u İzmir Otogarı'na bağlama çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Kocaoğlu, "Gültepe Mezarlığı'nm bulunduğu bölgeden itibaren 2.5 kilometrelik gidiş-geliş tünel yapacağız. Kamulaştırmalar devam ediyor. Haziran-Temmuz gibi inşaat çalışmaları başlayacak" diye konuştu. 


YÜRÜYEN YOL 


Başkan Kocaoğlu, Kadifekale'den Agora'ya teleferik projesi konusundaki sorulara ise, "O bölgeye teleferik uymuyor. Yürüyen yol yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor" yanıtını verdi. 


KAZILARA 3.5 MİLYON TL 


Başkan Kocaoğlu, Agora, Smyrna, Bornova Höyüğü ve Foça'daki tarihi kazı alanlarına destek için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokol imzaladıklarım da söyledi; "2015'te protokol imzalayamadığımız için destek verememiştik. Bu yıl 3.5 milyon liralık desteğimiz olacak" diye konuştu. 


KORDON'DA KURALA UYMAYANA CEZA 


Birinci Kordon'a yönelik eleştirileri de yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kordon'a zabıtayı sokuyorum, 'Zabıta sert davranıyor' diyorlar. Çekiyorum, bu kez de 'Burası çadır kente döndü' diyorlar. Kuralsızlık, demokrasi gibi algılanıyor. Kuralsızlık, demokrasi değildir. Demokrasinin kuralları vardır" diye konuştu. 


Kemeraltı için delikanlı arıyorum 


İzmir'in turizm potansiyelinin artırılması kapsamında Kemeraltı için yaptığı restorasyon ve ön cephe yenileme çalışmalarını da hatırlatan Kocaoğlu, İzmirli sermaye sahiplerine çağrıda bulundu: "Kemeraltı'na tarihinde en büyük parayı, 450 milyon lira ile ben harcadım. Başka bir babayiğit yok. 


10 yıldır söylemekten ağzımda tüy bitti. 50 delikanlı çıksa, tescilli yapıları satın alıp restore ettirse, hediyelik eşya gibi işletmeler kursa, bakın Kemeraltı nasıl kabuk değiştiriyor. 


Her şey belediyeden bekleniyor." Kent dönüşümünde Uzundere'nin örnek olacağını söyleyen Kocaoğlu, "Vatandaşı en çok düşünen belediye biziz. Uzundere'de bütün tapuları aldık. Müteahhit bizimle muhatap olacak. Bitirecek daireleri, dağıtımını biz yapacağız. 

İzmirli bunu görecek, işler çok daha kolay yürüyecek" diye konuştu. 


OTOPARKLARI 1 GÜNDE DOLDURURUM 


İzmir kent merkezinde yaşanan trafik sıkıntısının en büyük nedenlerinden birinin kuralsız parklar ve beklemeler olduğunun altını çizen Kocaoğlu şöyle dedi: "Otoparklar bomboş duruyor. Trafik polisi görevini yapmıyor. 


Araçlar çekilmiyor. 'Yeterli çekici yok' deniyor. Çekici almak zor mu? Nedenini bilemiyorum. Trafiği bana verseler, o otoparkları 1 günde doldururum." Kocaoğlu, Üçkuyular, Narlıdere, Karabağlarve Bornova'da otopark yaptıklarını merkez için yeniden çalıştıklarını söyledi. 


İŞTE İZSİAD'IN YENİ YÖNETİMİ 


Başkan Vekili Mukaddes Çelik, Başkan Yardımcıları, Hayati Ertuğrul, Cengiz Yavaş ve Ali Talak. Genel Sekreter Şenol Aslanoğlu. Genel Sekterer Yardımcısı Tuğçe Gülcüler. Sayman Özgür Dökmetaş. Sayman Yardımcısı Yeşim Özbudaklı. Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Baştuğ, Adil Özyiğit, Ali Kara, Haydar İnaç, Hayrettin Kayaönü, Hüseyin Cengiz, Metin Sancak, Nurettin Avcı, Sirhan Özen ve Semiha Güneş. 



Habertürk Egeli



Geri Dön