29 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu'nun vaatleri kağıt üstünde kaldı!

Aziz Kocaoğlu'nun vaatleri kağıt üstünde kaldı!

Başkan Kocaoğlu’nun seçim bildirgesindeki vaatlerinin kağıt üstünde kaldığını belirten AK Partili Doğan, “İzmir’in 12 yılı boşa gitti. Başkan Kocaoğlu bu gidişle enkaz devredecek” dedi



İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'nun seçim öncesi İzmirlilere söz verdiği projelerini masaya yatırdı. Kentin sıkıntılarını ve yaşadığı sorunlara çözüm getirilmediğini vurgulayan Doğan, görevde 12'inci yılını geride bırakan Başkan Kocaoğlu'nun seçim bildirgesindeki vaatlerinin kağıt üstünde kaldığını söyledi. Doğan, Başkan Kocaoğlu'nun bu gidişle 2019'da enkaz bırakacağını ifade etti. İzmir'in ciddi anlamda bir hizmet krizi yaşadığını aktaran Doğan, en önemli sorunların başında ulaşımın geldiğini belirtti. Doğan, "Toplu ulaşımda devrim yapıyoruz' dediniz, yaşananlar ortada... Sayenizde İzmirliler 16 yıl sonra kağıt biletle tanıştı. Toplu ulaşımda vaat ettiğiniz yatırımları hayata geçirmeyi bir kenara bırakın, ESHOT'ta henüz vizyon sahibi bir yönetim kadrosu dahi kuramadınız. Kör topal ilerleyen Konak ve Karşıyaka Tramvayı vaktinde bitirilip hizmete açılabilecek mi? Umarız bu projenin sonu da metroya benzemez. Kordon, Yenişehir, Bornova-Adliye Tramvayı'na ne oldu? Görüyoruz ki, yine laf çok, icraat yok" diye konuştu. Kocaoğlu'na seçim bildirgesinde  İzmir  halkına söz verdiği onca yeni cadde, bulvar, yol, altgeçit yatırımlarını ne olduğunu soran Doğan, "Acaba bu projeleriniz buhar mı oldu? Tam Adaptif Trafik Sistemi ne zaman işler hale gelecek? Kültür sanatta İzmir'i başkent yapacağız derken, hedefler bu yıl da gerçekleşmedi. Mavişehir Opera Binası, Şehir Tiyatroları, İzmir Kütüphanesi, Filarmoni Orkestrası, Sanat Akademisi, belediye orkestrası, Sanat TIR'ları, yeni bisiklet yolları, 12 ayrı kent ormanı, Yarımada Sağlıklı Yaşam Köyü, Agora- Kadifekale-Kemeraltı yenileme projelerinizi unuttunuz mu? İnşaatı bir türlü bitmek bilmeyen Buca Sosyal Yaşam Kampüsü ve Kent Koleji, teleferik gibi 8 yılda mı tamamlanacak" dedi.


DÖNÜŞÜMÜ BİTİREBİLECEK Mİ?

Daha kendi çürük binasında on yıldır tadilat yapamayan Büyükşehir'in kentsel dönüşümü nasıl başaracağı merak konusu olduğunu dile getiren Doğan, şöyle devam etti; "Kocaoğlu göreve geleli 12 yıl oldu, 7 ayrı kentsel dönüşüm alanında çivi dahi çakılmadı. Bayraklı, Uzundere, Ballıkuyu, Gürçeşme, Ege Mahallesi, Örnekköy, Aktepe-Emrez'de ne yapıldı? Bakanlıktan yetkiyi alalı yıllar oldu. 12 yılda başlayamadığınız kentsel dönüşümü kalan 3 yıllık görev sürenizde bitirebilecek misiniz? Gelin, başaramayacağınız itiraf edin, kentsel dönüşümü hükümete devredin... İzmir'i bu çürük yapılardan hep birlikte kurtaralım, bu cenazeyi artık kaldıralım. Vatandaşlarımıza hayal satmaktan, İzmirlilerle inatlaşmaktan artık vazgeçin." İki yılda suya yüzde 25 zam yapıldığını da belirten Doğan, "Ne yazık ki hizmet yapılmadı" diye konuştu.



Sabah Egeli



Haber Star Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu’nun seçim öncesi İzmirlilere söz verdiği projelerini masaya yatırdı.


İzmir'in ciddi anlamda bir hizmet krizi yaşadığını aktaran AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2014 yılında açıkladığı seçim bildirgesine yönelik şu eleştirilerde bulundu: “12 yıldır süregelen CHP ve Kocaoğlu iktidarı bu kenti ideolojilerle kandırarak vatandaşlarımızı mağdur etti. Kocaoğlu, bu kenti “Ben yaptım oldu”larla, dayatmacı ve “Kendine demokrat” bir yönetim anlayışı ile idare ediyor. ‘Toplu ulaşımda devrim yapıyoruz’ dediniz, yaşananlar ortada... Sayenizde İzmirliler 16 yıl sonra kağıt biletle tanıştı. ”


Seçim bildirgenizde İzmir halkına söz verdiğiniz onca yeni cadde, bulvar, yol, altgeçit yatırımlarınıza ne oldu? Acaba bu projeleriniz buhar mı oldu? Bin bir ümitle pilot uygulamaya başlayan ancak birer reklam panosu olmaktan öteye geçemeyen “Tam Adaptif Trafik Sistemi” ne zaman işler hale gelecek? Otoparktan çok zam yaptığınız, korsan otoparkçılarla yarıştığınız gün gibi ortada... Görev süreniz bitmeden bu projeleri gerçekten hayata geçirebilecek misiniz?


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ  HÜKÜMETE DEVREDİN


Daha kendi çürük binasında on yıldır tadilat yapamayan Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümü nasıl başaracak? Kocaoğlu göreve geleli 12 yıl oldu, 7 ayrı kentsel dönüşüm alanında çivi dahi çakılmadı. Gelin, başaramayacağınız itiraf edin, kentsel dönüşümü hükümete devredin. Yaz yağmurunda gençlerin sele kapılıp can verdiği İzmir sokaklarında beklenen hizmetler bir türlü hayata geçirilemezken, “Sürdürülebilir kalkınma” vaatleri ise havada uçuşmaya devam ediyor. Çevre yatırımlarında Türkiye şampiyonu olmakla övünen Kocaoğlu’nun bırakın arıtmayı, kanal altyapısı olmayan, foseptik çilesiyle boğuşan hizmet yoksunu köylerden haberi var mı? 


Star Ege


Geri Dön