19 / 04 / 2024

Aziz Torun: Gayrimenkul kazandırmaya devam edecek!

Aziz Torun: Gayrimenkul kazandırmaya devam edecek!

GYODER Başkanı ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yatırımcılara, ‘Gayrimenkul kazandırmaya devam edecek. Menkul değerler piyasasının yerine daha reel olana yatırım yapın’ çağrısında bulundu.



Yerli kadar yabancı yatırımcıların da gayrimenkul alımlarında artışın sürdüğüne işaret ederek, ''Türkiye’nin barındırdığı fırsatları artık onlar da biliyor. Başta lokasyon olarak avantajlarımız var. Bizde petrol, doğalgaz yok ama zenginliklerimiz yerin üzerinde. Türkiye’deki gayrimenkul sektörü temsilcileri orta ölçekli işletmeleri yönetiyor ve hepsi vizyoner sahibi. Bunlar da önemli zenginliktir. Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde dünyada ikinci sırada. Bu da güçlü ve istikrarlı bir yapının önemli işaretleridir'' dedi.



Yüksek kur yabancıya yaradı


Döviz kurunda yılbaşından bugüne yüzde 30’u bulan bir değerlenme olduğuna dikkat çeken Torun, ''Bu da Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen yabancılar için büyük bir fırsattır. Yabancılar bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Bizler de yerli olsun yabancı olsun tüm yatırımcılara aynı değeri veriyoruz. En büyük kazancımız önce onların güvenini kazanmaktır. Ticari yönden ise kâr marjımız yüzde 12 ile 20 arasında değişiyor. Yatırımcının kârı ise teslim sürecinin ardından projenin lokasyonuna göre iki katına kadar çıkabiliyor ''diye konuştu.


 



Yüksek teknolojik ürünlerde kurdan kaynaklanan maliyet farklarının oluştuğuna dikkat çeken Torun, ''Bugün itibariyle bu fark hâlâ fiyatlara yansımadı. 1.500 – 2.000 dolar aralığı orta segment için, 5.000 – 10.000 dolar aralığı ise üst segment projeler için telaffuz edebileceğimiz metrekare birim fiyatlarıdır. Buna rağmen Türkiye’de gayrimenkul fiyatlanması Londra, Paris ve Dubai gibi global ölçekli şehirlere göre hâlâ ucuz. Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapanlar kazanacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.



Sırada İstanbul var


Cityscape organizasyonun dünyanın farlı ülkelerinde gerçekleştirildiğini ve sektörün yoğun ilgisinin olduğuna dikkat çeken Torun, ''Artık Türkiye’de böyle organizasyonşara ev sahipliği yapabilecek potansiyelde. 24 – 26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Cityscape Turkey organizasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İTO ile birlikte hareket edeceğiz'' dedi.



Firmalara uyarı


Yabancı yatırımcıları gayrimenkul konusunda yanıltmamak gerektiğini dile getiren Aziz Torun, ''Artık birisinin yaptığı hata sektöre olumsuz yansıyabiliyor. Kimseyi mağdur etmeden ilerleyelim. Bu zamanda muteber olmak uluslararası iş yapmak isteyen bir iş adamı için en önemli konulardan birisi. Bu noktada danışmanlık hizmetleri veren şirketlere de büyük görevler düşüyor''uyarısında bulundu.


Yeni Akit


Geri Dön