19 / 04 / 2024

Aziz Torun: Gayrimenkulde yapmadan satma dönemi bitebilir!

Aziz Torun: Gayrimenkulde yapmadan satma dönemi bitebilir!

İstanbul Ticaret Odası' nda yapılan, "yapı malzemeleri" konulu toplantıda konuşan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, ' Gayrimenkulde yapmadan satma dönemi bitebilir ' dedi...



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, "Artık gayrimenkulde yapmadan satma imkanına sahip olamayabiliriz. Bu da inovasyonu ön plana çıkaracaktır." dedi. İstanbul Ticaret Odası'nda yapılan, "yapı malzemeleri" konulu toplantıda konuşan Aziz Torun, gayrimenkulde yabancı talebinin önemsenmesi gerektiğini belirtti. Torun, Türkiye'nin gayrimenkul sektörünü ülkenin zenginlik kaynağı haline getirebileceğini söyledi. 


Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de yabancı yatırımcının gayrimenkul sektörü için önemine dikkat çekerken, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün dünyaya nazaran daha ucuz seviyede seyrettiğini ifade etti. Türkiye'nin genç nüfusunun konut talebine dikkat çeken Avni Çelik, "Türkiye hiç artı değer üretmese yılda 700 bin konut üreterek bu ihtiyaca cevap verebilir." dedi. Türkiye'nin seramikte İtalya'dan sonra ikinci ülke olduğu bilgisini veren Çelik, kalitenin ihmal edildiğini söyledi. Zamanında ucuzluk nedeniyle kalite ihmal edilince ithal seramiğin ülkeye girdiğini söyleyen Çelik, bunun çok ucuz ve kalitesiz Çin seramiğine yönlendirdiğini belirtti. 


İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Murat Kalsın, İTO'daki mimar ve mühendis kökenli işadamlarıyla inşaat ve gayrimenkulde 25 kişilik bir danışma kurulu oluşturduklarını söyledi. Kurulun İstanbul'un kalbi Eminönü bölgesini tekrar cazibe merkezi haline getirmek için çalışacağını anlatan Kalsın, "Gerekirse Unkapanı-Sarayburnu arası araç trafiği alta alınıp meydanlar ortaya çıkarılabilir." dedi. 


İzoder Başkanı Ferdi Erdoğan kaliteli yalıtım için belgeli ürün, belgeli personel ve piyasa gözetim denetiminin önemine dikkat çekti. Erdoğan, izolasyon sektörünün yılda yüzde 30 büyüme hacmine sahip olduğunu ve yaklaşık beş milyar dolarlık bir hacme ulaştığını söyledi. Erdoğan, "Bizim önemimiz ekonomik büyüklüğümüzden değil yalıtımın öneminden geliyor." dedi.



Zaman Gazetesi 


Geri Dön