25 / 04 / 2024

Aziz Torun: Gönül isterdi ki faiz yüzde 4'lere insin!

Aziz Torun: Gönül isterdi ki faiz yüzde 4'lere insin!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Merkez Bankası’nın daha fazla faiz indirmesi yönündeki beklentilere ilişkin, “Gönül ister ki faiz yüzde 4’lere yüzde 5’lere insin.



Hani bir tabir var ya ‘olsa dükkan senin’ diye ama kaynaklar sınırlı” dedi. Anadolu Ajansı’nın Finans Masası’na konuk olan Torun, geçen yıl büyüme hedeflerine ve gayrimenkul sektöründe belli satış rakamlarına ulaşıldığını ifade ederek, bunlara bakıldığında geçen yılı başarılı bir yıl olarak değerlendirdi.


İstikrarı yakalamak gerek


Seçimin atlatılması ve çözüm sürecinde olumlu sonuçların alınmasının ardından ekonominin ivme kazanıp kazanmayacağına yönelik soruya Torun “Siyasi, ekonomik istikrar ve güven çok önemli. Bu faktörler Türkiye’ye dışarıdan gelecek finansal imkanları, turizmi teşvik ediyor. Türkiye’nin hedeflediği büyüme rakamlarına ulaşmak mümkün. Bunun için de ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamamız gerekiyor. Seçimler de bunlardan biri. Yabancı yatırımcı için bunlar çok önemli. Bizim de yabancı paraya, kaynaklara ihtiyacımız var. Tasarrufumuz yetmiyor” dedi.Torun gayrimenkul fiyatları konusunda ise “Rakamlara bakıldığında belli bir artış görünüyor ama reel bir artış değil” dedi.


 Star


Geri Dön