26 / 04 / 2024

Aziz Torun: Konut bitirme sigortası için görüşmeler yapıyoruz!

Aziz Torun: Konut bitirme sigortası için görüşmeler yapıyoruz!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut bitirme sigortası ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'yla görüştüklerini belirterek, ''Bu konuda onların önerileri var, görüşleri var. Umut ediyoruz ki bu yıl içerisinde bu düzenleme yapılır'' dedi.




Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut bitirme sigortası ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'yla görüştüklerini belirterek, ''Bu konuda onların önerileri var, görüşleri var. Umut ediyoruz ki bu yıl içerisinde bu düzenleme yapılır'' dedi. 

     Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da Yönetim Kurulu Başkanı olan Torun, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansının medya sponsoru olduğu ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

     Türkiye'nin dünya nüfusunun yarısına, yaklaşık 4 saatte ulaşabildiğini, kalan yarısına da 6 ile 12 saat arasında ulaşabileceğini aktaran Torun, Türkiye için ''köşe başı dükkan'' ifadesini kullandı. 

     Türkiye'nin bütün dünyanın gözünü kulağını çevirdiği bir dönemde olduğunu vurgulayan Torun, yatırımcının odağında olan Türkiye'nin turizm konusunda da çok ciddi hedefleri olduğunu dile getirdi. 

     Türkiye'nin gelecekte yabancı yatırımcı için müthiş bir istikbal vadettiğini vurgulayan Torun, ''Geçmiş 10 yıla baktığımızda insanların Türkiye'den yurt dışına gittiği, mutsuz olduğu bir Türkiye'den; insanların mutlu olduğu, beyin göçünün Türkiye'ye döndüğü bir Türkiye'de yaşıyoruz artık. O yüzden şu anda Türkiye pasaportu taşımak bile bir onur'' diye konuştu. 

     

     -''Başkent Gaz'ı beklentilerin üzerinde bir fiyata aldık''- 

     

     Torun, Türkiye'de çok rekabetçi bir dönemin yaşandığını söyledi. 

     Başkent Gaz'ı beklentilerin üzerinde bir fiyata aldıklarını belirten Torun, onaydan sonra teslim süreci ile ilgili işlemlerin yapıldığını, en kısa zamanda ödemeleri yaparak şirketi devraldıktan sonra çalışacaklarını anlattı. 

     Çözüm süreci ve mütekabiliyetle birlikte Türkiye'de gayrimenkule çok ciddi bir ilginin olduğuna işaret eden Torun, şunları kaydetti: 

     ''Özellikle İstanbul, Ege, Akdeniz gibi yerlere; Suriye, Irak, İran ve Akdeniz kıyısındaki komşu ülkeler içerisinde önemli ölçüde bir talep doğacağına inanıyoruz. Bunun da gayrimenkul sektörüne daha kaliteli iş yapması bakımından katkısı olacak. Yeni bir müşteri kitlesi, yeni bir talep doğuracak. Bu ihracat demek, bu bir yerde döviz girdisi demek. Buna böyle bakmak gerekiyor. 

     Artık filmlerimiz bile Türkiye'yi tanıtmak için önemli bir etken. Filmlerde Türkiye'yi görüp gelen insanlar, burada mülk edinmek istiyor. Önümüzdeki süreçte belki burada kalmak için vize verilmesi konusu üzerinde çalışıyoruz. Bunun kabul edilmesi halinde, gayrimenkul almak için daha teşvik edici olacağını düşünüyoruz.'' 

     Gayrimenkul sektöründe maketten satışla ilgili bir çalışmaları olduğunu aktaran Torun, inşaat bitirme sigortasının sağlanmasıyla da alıcı için riskin ortadan kalkmış olacağını vurguladı. Bu uygulamanın sektöre olan güveni sağlayacağını ifade eden Torun, bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile görüştükleri bilgisini vererek, ''Bu konuda onların önerileri var, görüşleri var. Umut ediyoruz ki bu yıl içerisinde bu düzenleme yapılır'' beklentisini dile getirdi. 


AA


Geri Dön