29 / 03 / 2024

Aziz Yeniay, Kanarya Mahallesi'nde kentsel dönüşümü anlattı!

 Aziz Yeniay, Kanarya Mahallesi'nde kentsel dönüşümü anlattı!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kanarya Mahallesi sakinleri ile kentsel dönüşümü konuştu



Geçtiğimiz günlerde, Bakanlar Kurulu kararıyla Kanarya Mahallesi 5011 Parsel ve çevresini kapsayan 9,2 hektarlık alan, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Yönetmeliği doğrultusunda riskli alan ilan edildi. Vatandaşın doğru bilgilendirilmesi amacıyla, Nikah Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, Başkan Yeniay gelen tüm soruları yanıtlayarak, Kanarya Mahallesi’nde yapılacak dönüşümle ilgili kafalardaki soru işaretlerine açıklık getirdi.


 ‘SÖYLENTİLERE KULAK ASMAYIN’


Ortada dolaşan asılsız söylentiler ve asparagas haberler nedeniyle bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Yeniay, ‘Devlet rant sağlayacak ya da vatandaşın malını peşkeş çekecek.’ gibi iftiralara kulak asılmaması gerektiğini ifade etti. Belediye olarak sadece aracı kurum olduklarını belirten Yeniay, belediyenin ya da devletin kasasına bir kuruş para girmeyeceğini de sözlerine ekledi. Yeniay, “Şu anda birileri afaki konuşuyor. Onlar burada oturmuyorlar, bu sıkıntıları çekmiyorlar. İleride bir deprem olduğu zaman onların aileleri, çocukları ölmeyecek.”dedi.


 ‘BAŞKA YERE GİTMEK YOK’


Yeniay, Kanarya bölgesinin yüzde 50’sinden fazlasının sorunlu olduğunu, vatandaşın kendi tapulu mülkünde işgalci konumuna düştüğünü söyleyerek, ‘Burada bir mağduriyet var, amacımız bu mağduriyeti en aza indirmektir’ dedi.


Hazine arazisi üzerindeki yapı, kaçak yapı gibi ayrımlar gözetilmeksizin tüm mahalle sakinlerinin mülkünü değer olarak kabul edeceklerini kaydeden Yeniay, her vatandaşın mülkünün karşılığı olan değeri alacağını söyledi. Bu bölgede ikamet eden hiçbir Küçükçekmeceli vatandaşın başka bir bölgeye taşınması gerekmediğinin de altını çizen Yeniay, herkesin doğup büyüdüğü ilçede yaşamına devam edeceğini dile getirdi.


TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu da, “TOKİ’ nin burada çalışmak gibi bir amacı yoktu. Ancak başkanımız böyle bir teklifle gelince biz bu işe başladık.  TOKİ  olarak Küçükçekmece Belediyesi’ne yardımcı olmak istiyoruz. Herkes kendi bütçesine göre tercih yapacak. Böylelikle buradaki mağduriyet ortadan kalkacak. Biz devlet olarak her zaman özellikle ihtiyaç sahibinin yanındayız.” dedi.


Geri Dön