19 / 04 / 2024

Aziziye Dadaşkent’e kentsel dönüşüm müjdesi!

Aziziye Dadaşkent’e kentsel dönüşüm müjdesi!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kentsel dönüşüm’de öncelikli olarak Dadaşkent semtinde 220 konutun kamulaştırılacağı müjdesini verdi.



Başkan Muhammed Cevdet Orhan, 2016 yılında Dadaşkent semtinde 220 konutun kentsel dönüşüm projesine alındığını belirterek,”Aziziye Belediyesi olarak daha önce başlatılan çalışmaların devamı noktasında yapmış olduğumuz çalışmalar var. İlçemiz Ilıca yerleşim biriminden oluşmaktadır. Her ikisinde farklı projeler üretmekteyiz. Yürütmüş olduğumuz projeler kentsel dönüşüm proje çalışmalarıdır. Şu anda önümüzdeki süreçte yapılacak ön protokol ile bunu sonuçlandırıp evlerin kentsel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Dadaşkent’te en önemli projemize çok önem veriyoruz. Konutların iyi olmayan görüntüsünün yer aldığı 220 konut var. Kamulaştırma ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen bu projeyi başlattık. Hak sahipleri ile bu sene görüşerek 2016 yılında kentsel dönüşüme başlayacağız.” müjdesini vererek çalışmalar hakkında bilgi verdi.


“AZİZİYE’DE ÇARPIK YAPILAŞMAYA SON VERİYORUZ”

Başkan Muhammed Cevdet Orhan, açıklamasında şunları kaydetti; “Kentsel Dönüşüm oldukça hassas ve çok fazla dikkat isteyen bir konu. Tüm hassasiyetleri dikkate alarak projemizi hazırladık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunduk. Projemize onay verdiler ve Dadaşkent ve Ilıca’da dönüşüm konusunda öncelik kazandık. şu anda orada vatandaşlarımız bulunmakta. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onları hak sahibi yapacak şekilde dönüşümü başlatıyoruz. Bu dönüşüm ilçemizdeki çarpık yapılaşmayı bitirecek ve Aziziye İlçemiz Türkiye’nin en yaşanabilir ilçelerinden birisi olacaktır.


BİN 400 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU

Kamulaştırma projesi tamamlanmış olan Gez Köy var. Burada bir de yurt projesi inşaatımız devam ediyor. Önümüzdeki sezon açılacak. Üniversite öğrencilerimiz için Bin 400 kapasiteli yurt hizmet binasını hizmete sokacağız. Gez Köy’ün hemen yan tarafından konut alanı olarak ayrılmış bir toplu konut idaresi ile başlayacağımız bir proje daha var. 300 dönümlük alanda konut yapacağız. Toplu Konut İdaresi’yle birlikte buranın dönüşümünü sağlayarak, hemşerilerimize daha rahat ve daha ferah bir yaşam alanı sunmak için çalışıyoruz. Dadaşkent’in en büyük avantajı yüksek katlı binaların olmamasıdır. Cadde ve sokakların da geniş bir şekilde yer alması ve bahçeli evlerin tercih edilmesi,bunlar cazip gelen noktalar. Biz de zaten yaptığımız imar planlarındaki revizyonla yapının bozulmadan devam ederek sağlama noktasına önem veriyoruz.


“DADAŞKENT SAKİNLERİNİN MEZARLIK YERİ VE HAMAM İSTEĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Üç katı geçmeyecek villa alanlarının oluşturulması, park, bahçe, tesis alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, bunların tamamı ile ilgili uygulaması bu süreçte tamamlanarak uygulaması kısa zamanda gerçekleşecek. Bizim seçimde söz verdiğimiz iki önemli projemiz vardı. Birisi Dadaşkent sakinlerinin en çok istediği mezarlık yeri ve hamam. Kompleksin içerisinde bulunan bir alanda yeriliyor. İki halı saha, düğün salanları, havuz ve hamamın yer aldığı tesis olacak. Bir müteşebbis eli ile yaptırdık. Allah nasip ederse Ekim ayında açılışını yapacağız. Yarımca yolu üzerindeki mezarlık alanı 35 Bin metrekare alan üzerinde olacak.


“ILICA’NIN ANA AK SICAKLIĞI DEĞİŞECEK”

Ilıca’da kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. 380 konut, bir iş yeri ve bir Camii’nin yer aldığı proje çalışmaları devam ediyor. Ilıca’nın ana ak sıcaklığı değişecek. Yeni çarşının yer aldığı projede ana cadde üzerinde yeni iş yerlerinin yükselmesi ile bitecek. Amacımız 2016 yılında faaliyete geçmesini sağlamak.


“TERMAL KAPLICALARIMIZA İNANILMAZ İLGİ VAR”

Turizmi ön planda tutmak adına biz çalışmalarımıza önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl 18 aile kabini hizmete girdi. Bu havuzlarımızda ciddi bir tadilat yaptık. Termal havuzlarımızda inanılmaz bir ilgi var. Hafta sonları kapasite çok dolduğu için bazı durumda müşterilerimizi bekletmek durumunda kalıyoruz. Hem hijyen konusunda, suyun sıcaklığı konusunda hiç bir problemimiz yok. Bütün misafirlerimizi gönül rahatlığı ile tesislerimizde hem havuzlarımızda ağırlayabilecek standardımıza kavuştuk. Hem soyunma, hem dinlenme alanlarının bulunduğu bölümde ayrıca havuzun etrafında şezlong minderleri ile birlikte bir bar, bir cafe yaptık. Büyük bir masaj odası yaptık. Birinci önceliğimiz hijyen oldu. Hizmetin kalitesini de bir bu anlamda artırdık. İlgi ve alaka yoğun şekilde devam ediyor. Amacımız bu tür termal tesislerin, bu Belediyemizin termal tesisi. Yatırımcılar ayağı ile müteşebbislerin el desteği ile artırarak sağlamaktır.


“BAŞKAN SEKMEN’İN DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK”

Yol kaldırım, asfalt çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve kaydeden Başkan Orhan,”İlçemize büyük katkılarını esirgemeden ekibi ile birlikte fedakarca destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve ekibine büyük katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim altından kalkamayacağımız bir çok iş var. Büyükşehir Belediyesi bizim ile iş birliği içerisinde kaliteli hizmet vermenin huzurunu yaşıyoruz.


“69 MAHALLEYE MODERN WC”

Bizim 69 mahallemiz var, köy statüsünde bulunuyor. O mahallelerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle alt yapı ve yol çalışmaları yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Biz kilit taş çalışmasına ağırlık veriyoruz. Her köyümüze VC yapıyor. Şu anda 69 mahallemize, yaşayan vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.


“AMACIMIZ, HİZMET ODAKLI”

Bizim hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde önümüzdeki senenin sonuna doğru, köylerimizde bu tür sosyal donatıların tamamlanmasını sağlamak olacak. Öncelikle tarımla uğraştıkları için destek olabileceğimiz proje bağlamında desteklerimiz sonuna kadar devam ediyor. Böylelikle amacımız hizmet odaklı, hangi noktalarda olursa olsun hizmete nerede ihtiyaç varsa o noktaların ihtiyacını karşılamaktır.


“ÖNCELİĞİMİZ, ÖNCELİĞİMİZDİR” ANKET ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

“Biz göreve geldiğimiz de de bir anket çalışması yaptırdık., “Önceliğimiz, önceliğimizdir” o anket çalışması sonucuna göre hareket ettik. Vatandaşlarımıza İhtiyaçların ne derece karşılanıp karşılanmadığını yapacağımız anketle belirleyeceğiz. Kendilerine soracağız.”


Milliyet


Geri Dön