29 / 03 / 2024

B. Köksal: Dinar'a yapılacak toki konutlarında vatandaş mağdur edilmeyecek!

B. Köksal: Dinar'a yapılacak toki konutlarında vatandaş mağdur edilmeyecek!

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Dinar'da yapılacağı belirtilen TOKİ Konutları'nda vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Dinar'da inşa edilmesi beklenen Toplu Konut İdaresi konutları ile ilgili açıklama yaptı. Köksal, "Daha önce de uyarmıştık. Toplu Konut İdaresi'nin konutlarında kamuouyuna aktarılan ile vatandaşın ödemek zorunda kaldığı meblağlar arasında fark var. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor" dedi. 


2010 YILI HATIRLATMASI

2010 yılında Dinar'da yapılan uygulamayı hatırlatan Köksal,"TOKİ tarafından 2010 yılında Dinar'da 110 adet konut 2+1 daire şeklinde yapılmaya başlandı. Bu konutlara dar gelirli yurttaşlarımız için yapım sözü verilerek başlandı ve dar gelirli yurttaşlarımıza 45 bin 600 lira gibi bir bedelle satılacağı sözü verildi. Fakat 2014 yılında tamamlanan bu 110 adet konutun dar gelirli yurttaşlarımıza yaklaşık 65 bin liradan satılacağı söylendi ve onların her türlü itirazına rağmen 'Alırsanız alırsınız, eğer almıyorsanız bu konutlar size verilmeyecek' şeklinde beyanda bulunuldu" diye konuştu. 


AKP LİSTE Mİ GÖNDERECEK?

Köksal, şöyle devam etti:

"Mağduriyet iddiaları, sadece vatandaşın ödediği farklı meblağlarla da sınırlı değil. İşçilik kalitesi iyi olacak mı, malzemeler iyi bir şekilde denetlenecek mi? Ayrıca Toplu Konut İdaresi'nin kura çekiminde tarafsızlık ve saydamlık ilkeleri gözetilecek mi, yoksa AKP'den gönderilen listeye göre mi hareket edilecek?


Afyon Haber


Geri Dön