19 / 04 / 2024

"Baba Beni Okula Gönder" projesi üç yurt yapacak


Baba Beni Okula Gönder kampanyası yararına müzayedede beklenenin üç katı gelir elde edildi



2 milyon 250 bin lira sayesinde kız çocukları için bir yerine üç yurt yapılacak

Milliyet Gazetesi'nin 23 Nisan 2005'te başlattığı, `Baba Beni Okula Gönder' kampanyasının beşinci yılında, kız çocukları yararına müzayede düzenlendi. 11 sanatçı ve 56 ressamın 67 eseri, toplam 2 milyon 250 bin TL'ye satıldı. Türkan Şoray'ın yaptığı, `Figürlü Kompozisyon' adlı yağlı boya resmini, 200 bin TL'ye Haluk Akakçe satın aldı. Müzayedede, 700 bin TL toplanıp, bir yurt yapılması planlanıyordu. Ancak toplanan miktar, 2 milyon 250 bin TL'ye ulaşınca, kız çocuklarına bir yurt yerine üç adet yurt yapılabilecek.
`Baba Beni Okula Gönder' kampanyası, beşinci yılında yine, kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunacak çok özel bir etkinliğe imza attı. Milliyet Gazetesi'nin 60'ıncı yılına da denk düşen projenin için 2009 yılının Haziran ayından bu yana çalışılıyor. Milliyet Sanat Dergisi'nin, `Sanat Eğitime Destek Veriyor' diyerek, Baba Beni Okula Gönder kampanyası yararına başlattığı proje, iki ayaklı bir çalışma olarak gerçekleşti.

67 eser yer aldı
Projenin ilk aşamasında, sanatın farklı disiplinlerinden, 11 sanatçı, Yavuz Bingöl, Cemal Hünal, Pınar Kür, Şebnem Bozoklu, Beyhan Murphy, Altan Erkekli, Rengim Gökmen, Feridun Düzağaç ve kızı Tuya Naz, Beren Saat, Türkan Şoray ile Başak Köklükaya, Milliyet Gazetesi binasında, ressam Hüsamettin Koçan'ın eğitmenliğindeki atölyede bir araya geldiler. Bu atölyede aldıkları hızlandırılmış eğitimin ardından, kız çocukları için resim yaptılar. Ressamlardan da kız çocuklarının eğitimine destek olmak için düzenlenecek olan müzayedede satışa sunulmak üzere eser istendi. Sonuçta 11'i sanatın farklı dalından, 56'sı ressam toplam 67 sanatçının eseri bir araya geldi. Tüm bu çalışmalar dokuz  aylık bir sürede gerçekleşti.
Müzayede önceki gece Hilton Convention Center'da yapıldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan ve tüm Doğan ailesinin ev sahipliği yaptığı geceye, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner, Star TV İcra Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel, Hülya Avşar ve Sadettin Saran, Tuba Ünsal, Feridun Düzağaç, Nevbahar Koç, Cem Boyner, Erdoğan Demirören ve Revna Demirören ile çok sayıda davetli katıldı. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci'nin yaptığı gece, Baba Beni Okula Gönder kampanyası ile ilgili kısa bir film gösterimi ile başladı.
Geceye katılan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, "Çok güzel bir kampanya. Reklam filminde, Kars'taki çocuğun müzikle beraber söylemi çok hoşuma gidiyor. Türkiye'nin geri kalmış bölgelerinde çok güzel şeyler yaptılar. Bu kampanyaya emeği geçen bütün hayırseverleri canı gönülden destekliyorum" dedi. 

Candan Erçetin'den konser
Müzayedede satışa sunulan 67 eser, yaklaşık 2 milyon 250 bin TL'ye satıldı. Türkan Şoray'ın yaptığı, `Figürlü Kompozisyon' adlı yağlıboya resmi, 200 bin TL'ye çağdaş sanatçı Haluk Akakçe satın aldı. Müzayededen elde edilen gelir ile kız çocukları için üç yurt yapılacak. Gecenin sonunda şarkıcı Candan Erçetin bir konser verdi. (Radikal)

Çelik, Türkan Saylan'ı andı
AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik,  `Baba Beni Okula Gönder' kampanyasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere birçok insanın destek verdiğini belirterek "Bu kampanyayı başlatan Milliyet Gazetesi'ne ve Bahçesaray'da yaptığımız bir yurt açılışı esnasında, kendisini bu kampanyanın isim annesi olarak nitelendirdiğim Hanzade Doğan Boyner'e ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle kız çocuklarımızın okumasında, aydınlanmasında çok ciddi emekleri olan ve ebediyete intikal eden merhum Türkan Saylan'ı da bu vesileyle rahmetle anmak istiyorum" diye konuştu.
Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner de "Fark yaratmış olmanın, çocukları tarlalardan, ahırlardan bazen çocuk yaştaki evliliklerin eşiğinden, sınıflara kavuşturmanın büyük hazzını yaşadık. Rahmetli Türkan Saylan'ı saygıyla anmadan geçemeyeceğim. Onun enerjisi her zaman bizim için itici bir güç oldu" dedi.
Radikal

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Üç katı para toplandı
"Baba Beni Okula Gönder" kampanyası kapsamında önceki gün bir müzayede düzenlendi. 700 bin TL toplanması hedeflenen organizasyondan 2 milyonu aşan bir gelir elde edildi. Bu parayla kız çocukları için üç yurt daha yapılacak.

MİLLİYET Gazetesi'nin 23 Nisan 2005'te başlattığı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte yürüttüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasının beşinci yılında, kız çocukları yararına müzayede düzenlendi. Organizasyonda, 11 sanatçı ve 56 ressamın 67 eseri satışa sunuldu. Müzayedede 700 bin TL toplanıp bir yurt yapılması planlanıyordu, toplanan miktar 2 milyon 100 bin TL'ye ulaştı. Bu parayla kız çocuklarına bir yurt yerine üç yurt yaptırılacak.

SANATÇILAR, KIZLAR İÇİN RESİM YAPTI   

Milliyet Gazetesi'nin 60'ıncı yılına da denk düşen müzayede projesi için 2009 yılının haziran ayından bu yana çalışılıyor. Milliyet Sanat dergisinin "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası yararına başlattığı bu proje, iki ayaklı bir çalışma olarak gerçekleşti. Projenin ilk aşamasında Yavuz Bingöl, Cemal Hünal, Pınar Kür, Şebnem Bozoklu, Beyhan Murphy, Altan Erkekli, Rengim Gökmen, Feridun Düzağaç ile kızı Tuya Naz, Beren Saat, Türkan Şoray ve Başak Köklükaya, Milliyet Gazetesi binasında, ressam Hüsamettin Koçan'ın eğitmenliğindeki atölyede bir araya geldi. Sanatçılar, bu atölyede aldıkları eğitimin ardından kız çocukları için resim yaptı.

USTALAR DA DESTEK VERDİ  

Projenin ikinci aşamasında Türk sanatının usta isimlerinden müzayedede satışa sunulmak üzere eserler istendi. Sonuçta 11'i sanatın farklı dalından, 56'sı ressam toplam 67 sanatçının eseri bir araya geldi. Hazırlığı dokuz ay süren müzayede, önceki gece Hilton Convention Center'da yapıldı. Gecede 67 eser, yaklaşık 2 milyon 100 bin TL'ye satıldı. Türkan Şoray'ın yaptığı "Figürlü Kompozisyon" isimli yağlı boya resmi, 200 bin TL'ye Haluk Akakçe satın aldı. Organizasyondan elde edilen gelirle kız çocukları için üç yurt yapılacak.

Ufacık adımlar büyük değişimler 

Müzayedeye ev sahipliği yapan Doğan ailesinden Hanzade Doğan Boyner, "Bizim atacağımız ufacık bir adım, Türkiye'nin bir başka köşesindeki çocukların hayatında çok büyük değişikliklere yol açıyor" dedi

HİLTON Convention Center'da önceki akşam yapılan müzayedeye Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan ve tüm Doğan ailesi ev sahipliği yaptı. Gecede bir konuşma yapan Aydın Doğan, "Baba Beni Okula Gönder, çok güzel bir kampanya. Reklam filmindeki, Kars'taki çocuğun müzikle beraber söylemi çok hoşuma gidiyor. Türkiye'nin geri kalmış bölgelerinde çok güzel şeyler yaptılar. Ben de Aydın Doğan Vakfı olarak, altı yurt yaptırarak bu kampanyaya iştirak ettim. Kampanyaya emeği geçen bütün hayırseverleri canı gönülden destekliyorum" dedi.

ÜMİDİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ 

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner ise konuşmasında şunları söyledi: "Bizlerin yapacağı mütevazı katkılar, atacağımız ufacık bir adım, Türkiye'nin bir başka köşesinde, çocukların hayatında çok büyük değişikliklere yol açıyor. Biz beş yıl boyunca yaptığımız her yurt ziyaretinde, burs alan öğrencilerle her görüşmemizde, bu değişikliğin tanığı olduk."

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER KATILDI  

Geceye ayrıca Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Star TV İcra Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel, Hülya Avşar-Sadettin Saran, Tuba Ünsal, Feridun Düzağaç, Nevbahar Koç, Cem Boyner, Erdoğan Demirören ve Revna Demirören ile çok sayıda seçkin davetli katıldı. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci'nin yaptığı gecenin sonunda Candan Erçetin sahneye çıktı.

7156 öğrenciye burs sağlandı
Ceyda Düvenci, 2005'te başlayan "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasıyla bugüne kadar 7 bin 156 kız çocuğuna dört yıllık eğitim bursu sağlandığını, 27 kız öğrenci yurdunun tamamlandığını, iki yurdun hâlâ inşaatının devam ettiğini belirterek, "Bir ilköğretim okulu ve 10 köy okulu yapıldı. Çeşitli eğitimler, sosyal faaliyetler gerçekleştirildi. Şimdiye kadar 300 binin üzerinde bağışçının sağladığı destek ise 32 milyon TL'ye yaklaştı. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Sinem Vural / Hürriyet

Yüzlerce kız öğrenci için üç sıcak yurt daha
Türkan Şoray'ın tablosu 200 bin liraya satıldı
"Baba Beni Okula Gönder" kampanyası beşinci yılında, yine kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunacak çok özel bir etkinliğe imza attı. Kampanya kapsamında sanatçıların kız öğrencilere yurt yapılması için hazırladıkları eserler Hilton Otel'de açık artırmayla satıldı. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan ve tüm Doğan ailesinin ev sahipliği yaptığı geceye, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Doğan Gazetecilik yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Star TV İcra Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel ile çok sayıda seçkin davetli katıldı. Gecede söz alan Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, "Atacağınız ufacık bir adım kız çocuklarının hayatında çok büyük değişiklikler yapacak" dedi. Hanzade Doğan Boyner Milli Eğitim Bakanlığı döneminde kendisinden büyük destek gördüklerini belirttiği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i sahneye davet ederek kendisine plaket takdim etti. Milliyet Gazetesince 2005'te başlatılan "Baba Beni Okula Gönder" eğitim kampanyası kapsamında 11 sanatçı ve 56 ressamın 67 eseri, toplam 2 milyon 100 bin TL'ye satıldı. Türkan Şoray'ın yaptığı, "Figürlü Kompozisyon" isimli yağlı boya resmini, 200 bin TL'ye Haluk Akakçe satın aldı. Müzayededen toplanan gelirle 2 milyon 250 bin TL'yle kız çocuklarına, 3 adet yurt yapılacak.
Bora Engin /  Vatan

Müzayededen kızlara 3 yurt
BBOG kampanyası kapsamında düzenlenen müzayedede 67 eser toplam 2 milyon 250 bin liraya alıcı buldu. Müzayedenin geliriyle bir yurt yapılması hedefleniyordu. Ancak hayırseverlerin desteği beklentileri aştı ve toplanan gelirle yapılacak yurt sayısı 3'e çıktı...

Hava soğuk... O kadar ki, Hilton Convention Center'ın kapısından titreyerek giriyordu içeri herkes. Ama hepsinin yüzünde bir o kadar da sıcak gülümsemeler.  Bu gece onlar için farklı ve özel; hiç görmedikleri, barınma sıkıntısı nedeniyle okula gidemeyen kız çocuklarını sevindirecekler.   Milliyet gazetesinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yürüttüğü Baba Beni Okula Gönder (BBOG) kampanyasının beşinci yılında, Milliyet Sanat dergisinin `sanat eğitime destek veriyor' sloganıyla başlattığı projenin müzayedesi var bu akşam. Bu müzayededen toplanacak gelirle inşa edilecek, kızların yeni yurt binası...
Sanatın farklı dallarından 11 sanatçı ve 56 profesyonel ressamın çalışmalarını kapsayan 67 eserin satışa sunulduğu gecede, sanat ve iş dünyasından pek çok isim kız çocuklarına destek olmak için oradaydı. Salonun dört bir yanı kız çocukları için satışa sunulacak olan eserlerle çevriliydi. Gecede,  Türk sineması iki ayrı starla temsil ediliyordu: Türkan Şoray ve Hülya Avşar.  Sadettin Saran ile birlikte kız çocuklarına destek vermek üzere gelen Hülya Avşar'ın ardından müzayedeye fırçasıyla katkıda bulunan Şoray girdi salona.  Geceye katılan davetli profilinin çeşitliliği dikkat çekiciydi.  Kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için düzenlenen Milliyet'in bu özel müzayedesi ressamından işadamına, oyuncusundan yazarına, reklamcısından devlet adamına aynı anda aynı mekânda görmeye alışık olmadığımız çok sayıda ismi `kız çocukları' için bir araya getirdi.
Müzayede öncesinde Türk sinemasının genç ustalarından Çağan Irmak'ın BBOG'nin beşinci yılı için hazırladığı, Nilüfer'in bestesini yaptığı ve seslendirdiği şarkısıyla, Sevinç Erbulak'ın sesiyle katkıda bulundukları tanıtım filmi  gösterildi.
Gösterimin ardından yapılan konuşmalardan sonra müzayede başladı.  Bu müzayedede amaç, mümkün olan en uygun fiyata değil, en yüksek fiyata eser sahibi olmaktı.  Müzayedeyi yöneten Aziz Karadeniz'in zile her basışı, bir tuğla daha ekliyordu yurt binasına. Bu heyecan gece boyunca devam etti; yurt için bir oda, bir oda daha, ilk kat, ikinci kat, çatı tamam...  Hedef, ortalama 700 bin TL toplayıp bir yurt yaptırmaktı. Ancak, bağışçılar o kadar heyecanlıydılar ki müzayedenin ilk yarısı bitmeden, ilk yurt tamamlanmıştı bile.  Bununla da kalmadı. Türkan Şoray'ın çaldığı son zil sesi duyulduğunda  3 kız yurdunun yapımına yetecek bir gelir elde edildi:   2 milyon 250 bin TL

Toplanan en büyük destek
Bu rakam bugüne kadar eğitime destek amacıyla düzenlenen bu formatta bir müzayedede bir defada toplanan `en büyük destek' olarak da kayda geçti. Biri fotoğraf diğeri resim olan iki çalışmasıyla müzayedeye destek veren  Ceyda Düvenci'nin sunuculuğunu üstlendiği gece Candan Erçetin'in konseriyle sona erdi.  Erçetin geniş bir repertuvar sunduğu konserinde birbirinden güzel şarkılarını, bu kampanyaya tabloları satın alarak destek veren davetliler ve elbette `kız çocukları' için seslendirdi.
Görünmese de adı her geçtiğinde, uzun uzun alkışlanan çok özel bir kişi daha vardı geceye adını yazdıran: Türkan Saylan...

HANZADE DOĞAN BOYNER:
Ufak bir adım kızların hayatında büyük değişikliğe yol açıyor
Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner konuşmasında şunları söyledi: 
"Bizlerin yapacağı mütevazı katkılar, atacağımız ufacık bir adım, Türkiye'nin bir başka köşesinde, çocukların hayatında çok büyük değişikliklere yol açıyor. Biz 5 yıl boyunca yaptığımız her yurt ziyaretinde, burs alan öğrencilerle her görüşmemizde, bilfiil bu değişikliğin tanığı olduk. Fark yaratmış olmanın, çocukları tarlalardan, ahırlardan hatta bazen çocuk yaştaki evliliklerin eşiğinden, sınıflara kavuşturmanın büyük hazzını yaşadık. Bu akşam bu sevinci hep beraber inşa edip, inşallah ümidi gerçeğe dönüştüreceğiz. Seneye hep birlikte yurdumuzu ziyaret edip, çocuklarımızla tanışma fırsatı bulacağız.  Rahmetli Türkan Saylan'ı saygıyla anmadan geçemeyeceğim. Onun enerjisi, kararlılığı her zaman bizim için itici bir güç oldu. Hastalığının en zor günlerinde dahi bizleri yalnız bırakmadı. Aynı azimle çalışmalarımıza devam etti. Tüm Türkiye gibi Milliyet ailesi de Türkan hocaya çok şey borçludur. 2005 yılının Nisan ayında, 59'uncu hükümetin Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik ile Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, bu seferberliğin ilk adımlarını attık. Sayın Çelik sadece bir Bakan'ın gerekliliği dışında, bir kız çocuk babası olarak da kalbinden, gönlünden inanarak yanımızda oldu."
Hanzade Doğan Boyner konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i sahneye davet ederek kendisine plaket takdim etti.

`Hayırseverleri canı gönülden destekliyorum'
Gecede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le sohbet eden Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, "Çok güzel bir kampanya. Reklam filminde, Kars'taki çocuğun, müzikle beraber söylemi çok hoşuma gidiyor. Türkiye'nin geri kalmış bölgelerinde çok güzel şeyler yaptılar. Ben de Aydın Doğan Vakfı olarak, 6 yurt yaptırarak bu kampanyaya iştirak ettim. Kampanyaya emeği geçen bütün hayırseverleri canı gönülden destekliyorum" dedi.

PROF. DR. AYSEL ÇELİKEL:
Çağdaş toplumun anahtarı eğitim
Gecede bir konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel , insana yaraşır yaşam sürebilmenin gereğinin özellikle kız çocuklarının eğitiminden geçtiğini vurgulayarak, "Çağdaş, demokratik toplum oluşturmanın anahtarı eğitim. Okula gitmek yerine törelerin kurbanı olan kız çocuklarının ezilmelerini önlemek için oluşturulan önemli bir proje bu. Bu gece desteklerinizle kız çocuklarımıza bir yurt daha yapma fırsatına kavuşacağız. Destekleriniz, toplumumuzun, demokrasimizin, cumhuriyetimizin çağdaşlaşmasınadır" dedi.

Türkan Şoray'ın tablosu için nefes kesen çekişmeGecenin en çok gelir getiren eseri  Türkan Şoray'ın fırçasından çıkan iri gözlü bir kız çocuğu tablosu oldu. Aziz Karadeniz, Türkan Şoray'ı da sahneye davet ederek, eserin satışını birlikte gerçekleştirdi. Tablo için ilk olarak 100 bin TL teklif sunuldu. Bu teklife 110 bin TL ile karşılık geldi. Hemen ardından tablonun fiyatı 120 bin TL'ye yükseltildi. Bu rakamı 130 bin TL izledi. Çekişme burada da sonlanmadı.  Sıradaki rakamlar 140 bin TL ve 150 bin TL. oldu. Tam da bu esnada Aziz Karadeniz, tabloya 200 bin TL veren olup olmadığını sordu salona. Ve arka masalardan bir bayrak havaya kalktı!  Bayrağın sahibi sürpriz bir isimdi;  çağdaş sanatın genç ve önemli temsilcilerinden Haluk Akakçe. Büyük alkışın ardından tablonun satışı Türkan Şoray'ın zili çalmasıyla sona erdi. Şoray, Akakçe'ye hitaben "Kız çocukları için yaptığınız bu desteğe teşekkür ediyorum" dedi.

300 kız öğrenciye barınma imkânı
Türkiye'de hâlâ yüz binlerce kız öğrenci barınma sorunu nedeniyle eğitimine devam edemiyor. Milliyet gazetesinin düzenlediği müzayededen elde edilen 2 milyon 250 bin TL'lik gelirle her biri 100 öğrenci kapasiteli 3 kız yurdu inşa edilecek. Bu öğrencilerin eğitimlerini tamamlamasıyla yerlerine gelecek yeni kız öğrencilerle kısa vadede  binlerce kız öğrenciye barınma imkânı sağlanacak.  

Saat'in tablosu ÇYDD'ye
Müzayedede kimi sanatseverler satın aldıkları tabloları Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladılar. Bedri Baykam'ın müzayedeye özel olarak yaptığı ve Türkan Saylan ile çekilmiş bir fotoğrafını kullandığı tablosu ile "Aşk-ı Memnu" dizisinin başarılı oyuncusu  Beren Saat'in "Nur" adlı tablosu, satın alanlar tarafından ÇYDD'ye bağışlandı.
Müzayedenin sonunda gecenin düzenlenmesinde mekânını açan Hilton İstanbul'a, dekorasyon konusunda destek veren A46'ya, plaketlerin hazırlanmasında katkıda bulunan Okur Ofset'e, Punto Baskı Çözümleri'ne, Deyim Sanat Galerisi'ne, Reklamiş'e, FG Stüdyo'ya, ses ve ışık düzeni için Playback'e de teşekkür edildi.

Eserleri satılan sanatçılar
Abidin Dino, Ahmet Elhan, Ahmet Güneştekin, Ahmet Oran, Alp Tamer Ulukılıç, Altan Erkekli, Ayşegül Sağbaş, Bahar Kocaman, Barış Sarıbaş, Başak Köklükaya, Bedri Baykam, Beren Saat, Beyhan Murphy, Bubi, Burcu Perçin, Canan Tolon, Ceyda Düvenci, Cemal Hünal, Devrim Erbil, Ebru Uygun, Ekin Onat, Ekrem Yalçındağ, Elif Uras, Erinç Seymen, Ertuğrul Ateş, Feridun Düzağaç, Figen Cebe, Gülsün Karamustafa, Halil Akdeniz, Haluk Akakçe, Hüsamettin Koçan, İlke Kutluay, İsmet Doğan, Kezban Arca Batıbeki, Komet, Koray Ariş, Mehmet Çetiner, Mehmet Güleryüz, Mehmet Sağbaş, Mehmet Turgut, Mehmet Uygun, Melissa Mey, Mithat Şen, Murat Germen, Mustafa Ata, Mustafa Horasan, Mustafa Karyağdı, Özdemir Altan, Pınar Ceylan, Pınar Kür, Rengim Gökmen, Rukiye Üstündağ, Seçkin Pirim, Selma Gürbüz, Serpil Akgün, Şebnem Bozoklu, Şenol Yorozlu, Tomur Atagök, Tuncay Takmaz, Tuya Naz Düzağaç, Tülin Onat, Türkan Şoray, Utku Varlık, Yavuz Bingöl, Yavuz Tanyeli, Yiğit Yazıcı, Yusuf Taktak, Zeynep Dilek Çetiner.
Yasemin Bay / Milliyet


Geri Dön