24 / 04 / 2024

Babacan Yapı A Place in The Sun Life fuarında İstanbul’u temsil edecek!

Babacan Yapı A Place in The Sun Life fuarında İstanbul’u temsil edecek!

Babacan Yapı, İngiltere'de 2005 yılından beri düzenlenmekte olan ve İngiliz yatırımcıların denizaşırı gayrimenkul yatırımlarında önemli bir uluslararası platform olarak kabul edilen A Place in The Sun Life fuarında İstanbul’u temsil edecek tek firma…



2002 yılından bu yana yüzlerce kişiyi ev sahibi yapan Babacan Yapı, Türkiye’yi uluslararası gayrimenkul fuarlarında temsil etmeye devam ediyor. Babacan Yapı, İngiltere'de 2005 yılından beri düzenlenmekte olan ve İngiliz yatırımcıların denizaşırı gayrimenkul yatırımlarında önemli bir uluslararası platform olarak kabul edilen A Place in The Sun Life fuarında İstanbul’u temsil edecek tek firma… 


2000 yılında bir TV şovu olarak başlayan ve başarısıyla dünyada farklı bir fuar organizasyonuna dönüşen A Place in The Sun Life, Londra'nın Olympia bölgesinde 28-30 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Birçok ülkenin vatandaşına ev sahipliği yapan İngiltere’de düzenlenecek fuarı birçok önemli iş adamı ve sektör oyuncularının ziyaret etmesi bekleniyor. Her yıl belirli aralıklarla düzenlenen fuarı ortalama 15 bine yakın kişi ziyaret ediyor. Fuarı ayrıca Ortadoğu’daki fonları yöneten iş adamları da yakından takip ediyor.  

 

Söz konusu fuarın Türkiye pazarı için önemine değinen Babacan Yapı A.S  Mehmet Babacan, Londra'da biri ilkbahar, diğeri sonbahar döneminde olmak üzere yılda iki kez düzenlenen fuarda alıcıların en gözde destinasyonları sıralamasında Türkiye'nin 5. sırada yer aldığını açıkladı.


Dünya çapında bir katılım olacak

Babacan "Bu fuar, denizaşırı lokasyonlarda ikinci evini, yazlık evini almak isteyen gayrimenkul yatırımcılarının, ciddi bir organizasyon olarak görüp ilgi gösterdiği bir etkinlik. Hatta öyle ki geçmiş yıllardaki istatistikler, İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz gibi ikinci ev gayrimenkul pazarında önde gelen ülkelerin bu başarısında İngiltere'den gelen yatırım talebinin önemli etkisi olduğunu gösteriyor" dedi.

 

‘Türkiye bu tür platformlarda yerini almalı’

Her ne kadar son yıllarda Avrupa'daki kriz yüzünden Avrupalı yatırımcının ağırlığı azalmış görünse de, yine Avrupa'daki toparlanmaya bağlı olarak gayrimenkul talebinin yeniden canlanacağını öngördüklerini ifade eden Babacan, "Sözkonusu fuar, aynı zamanda 12 ile 24 ay içinde mutlaka gayrimenkul alacağını ifade eden yatırımcıların ilgi odağında. Geçen yıl ilkbaharda gerçekleştirilen fuara katılan yatırımcı sayısı 5 bini aşıyor. Türkiye de önümüzdeki aylarda canlanacak Avrupalı gayrimenkul yatırımcısını elinde tutabilmek için bu tür organizasyonlarda kendisini göstermeli diye düşünüyoruz. Bu çerçevede biz de Babacan Yapı olarak üstümüze düşeni yapmak üzere Londra'da olacağız" diye konuştu.




Geri Dön