23 / 04 / 2024

Babacan Yapı, evi hem satıp hem kiralayacak!

Babacan Yapı, evi hem satıp hem kiralayacak!

Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Evleri önce yabancıya satıp sonra o evleri otel olarak işleteceğiz. 1100 evi satışa sunacağız” dedi. İşte modeli ayrıntıları...



Yabancıya satılan evlerin yılın büyük bölümünde boş olması sorun yaratıyor. Boş evlerde artık otel hizmeti de verilecek. Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Evleri önce yabancıya satıp sonra o evleri otel olarak işleteceğiz. 1100 evi satışa sunacağız” dedi.


Gayrimenkul sektörü yeni bir yatırım modeli sunuyor. ‘Condo turizm’ denilen ve yurtdışında yaygın olarak kullanılan sistemde evler önce satılıyor, sonra otel olarak işletiyor. Böylece konut alıcı kullanmadığı dönemde evinde gelir sağlıyor. Bu sistemi Babacan Yapı yeni projelerine uyarlamaya başlayacak. Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “2015 yılında her 2 evden birini yabancılara sattık. Ama onlar gelip bu evde yaşamıyor. Bu evleri ‘otel olarak işletelim yatırımcı da kazansın’ dedik. Evleri hem yabancıya satıp, hem de Türkiye’ye tatile gelen yabancıya kiralayacağız. Ev sahibi tapusunu alacak, istediği zaman sistemden çıkacak. Bu şekilde İstanbul’da Esenyurt ve Küçükçekmece’de, Gaziantep’te ise Şehitkamil bölgesinde 1100 evi 2016’da satışa sunacağız. Bu sistemi ilk önce Güneşli’de Prime Suites projesinde denedik ve memnun kaldık” dedi.


Özellikle uzun dönem kiralamalarda kullanılacak sistemi büyütmek istediklerini söyleyen Babacan 2018 sonuna kadar 30 ilde yer almak istediklerini söyledi. Ortadoğulu yatırımcıların tercih ettiği Bursa, Yalova, Trabzon ve Rize gibi illeri incelediklerini belirten Babacan, “Biz sistemde yatırımcı da kârlı. Kiranın en az 2 katı geliri olacak. Biz kira sözleşmesinde yıllık yüzde 8 kira garantisi veriyoruz. 100 bin dolara aldığı evde en az yılda 8 bin dolar alacak. İstanbul’da evlerin ortalama geri dönüş süresi 17-20 yılken burada 12 yıl” dedi. Bu sistem için kurdukları turizm şirketinin 6 ayda bir SPK lisanslı bir şirketlerce denetleneceğini belirten Babacan, tüm kira gelirlerinin bir havuzda toplanacağını, evi dolu olanın da boş kalanın da geliri olacağını ifade etti. 1 milyar lira yatırım değerine sahip 3 proje üzerinde çalıştıklarını belirten Babacan, içinde 1216 konut, otel ve AVM olan Premium projesinde inşaat ve satışlara başladıklarını söyledi. Babacan ayrıca, 2016’da Küçükçekmece ve Gaziantep Şehitkamil’de 2 yeni konut projesine başlayacaklarını belirtti.


Japonlara büyük satış


YABANCILARIN İstanbul gayrimenkul pazarına ilginin arttığını belirten İbrahim Babacan, “Bizim müşterimizi ağırlık olarak Ortadoğu yatırımcısı. Ancak geçtiğimiz haftalarda şaşırtıcı bir satış yaptık. Japon yatırımcılara Esenyurt’taki Premium projesinden 1 milyar 700 bin dolar değerinde 11 dairelik tam kat satışı yaptık. Japon bir gayrimenkul danışmanlık şirketi ile görüşmeler yaptık. Önümüzdeki dönemde birlikte iş yapacağız. Kendi müşteri portföylerini bizim projelerimize yönlendirecekler” dedi.


Yasa var uygulama yok


KENTSEL dönüşüm kapsamında İstanbul Fikirtepe’de 2 yıldır çalışmalara devam ettiklerini belirten İbrahim Babacan, “Fikirtepe’de 2 adada çalışıyoruz. Birinde hak sahipleri ile anlaşmada yüzde 80, diğerinde yüzde 20 aşamasındayız. 2 projede toplam 2 bin 400 konutluk proje planımız var. Ama süreç kolay değil. Bize hak sahiplerinin 3’te 2’si ile anlaşın yeter dediler, yasa da öyle ama uygulama yok. Yasa var diye bu işe girdik ama mağdur olduk” dedi. Babacan, kentsel dönüşüm kapsamında Ümraniye bölgesini incelediklerini de dile getirdi.


Hürriyet




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Babacan Yapı 2002'den bu yana inşaat sektöründe birçok proje geliştirdi. Şirket son olarak Turizm ve Seyahat Fuarı Emitt'te Prime Suites ve Prime Palace projelerini tanıttı. 

Uzun veya kısa dönemli kiralama konseptiyle otel konaklamasına alternatif getiren projeler, Basın Ekspres Yolu üzerinde, havaalanına 10 dakika mesafede yer alıyor. Projede 1+0'dan başlayan konutlar ankastre mutfaktan beyaz eşyaya, düz ekran TV den lüks banyoya, tam donanımlı bir evde bulunabilecek tüm konforu sağlıyor. 



Zaman


Geri Dön