25 / 04 / 2024

Babadan oğula konut kredisi!

Babadan oğula konut kredisi!

Konut sahipleri evini oğluna satmak ya da bağışlamak isteyebiliyor. Satışın yapılması halinde oğul, evin satış bedeli için konut kredisi kullanmak isteyebiliyor. Peki, babadan oğula konut kredisi var mı?



Babadan oğula konut kredisi!

Konut sahipleri evini oğluna satmak ya da bağışlamak isteyebiliyor. Satışın yapılması halinde oğul, evin satış bedeli için konut kredisi kullanmak isteyebiliyor.


Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, babadan oğula konut kredisi var mı?


Çoğu banka, akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullandırmıyor. 


Bunun nedeni; asıl amacı ihtiyaç kredisi olup daha yüklü krediyi daha uzun vadede ödemek için konut kredisi kullanarak hile yapanların olması.


Konut kredisinin diğer koşulları:

Kişinin Kredi Özgeçmişi

Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Kişinin Toplam Geliri

Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.


Peşinat. Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i oranında bir parayı peşinat olarak bankaya yatırmanız gerekebilir. Bu peşinat oranı bankadan bankaya değişmektedir.



Babamdan ev alıyorum kardeşlerim hak iddia edebilir mi?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön