26 / 04 / 2024

Babamdan ev alıyorum kardeşlerim hak iddia edebilir mi?

Babamdan ev alıyorum kardeşlerim hak iddia edebilir mi?

Babanızdan parasını vererek bir ev satın aldığınızı ancak kardeşlerinizin de olduğunu düşünelim. "Babamdan ev alıyorum kardeşlerim hak iddia edebilir mi?" diyorsanız işte yanıtı..



Babamdan ev alıyorum kardeşlerim hak iddia edebilir mi?

Aile içi mal bağış ve satış işlemlerinde, saklı payının zedelendiğini düşünen diğer bireyler tapunun bozulması için dava açabiliyor.


Bilindiği üzere tapu devri, bir bedel almadan hibe yolu ile gerçekleşebileceği gibi, bir bedel karşılığında satış yolu ile de gerçekleşebiliyor.


Taşınmaz mal sahibi, istediği gibi tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. İsterse malını bir çocuğuna bağışlayabileceği gibi satış da yapabiliyor.


Peki, babanızdan parasını vererek bir ev satın aldığınızı ancak kardeşlerinizin de olduğunu düşünelim. "Babamdan ev alıyorum kardeşlerim hak iddia edebilir mi?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Taşınmaz malın satışının yapılması ve ödemenin noter ya da şahitler huzurunda teslim edilerek bir belge temin edilmesi durumunda, kardeşler bu daireden bir hak talep edemiyor.


Ancak yeterli ispatın olmaması durumunda diğer kardeşler babanın vefatı halinde saklı payları için tapu iptal davası açabiliyor.


Hibe ev tapu masrafı ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön