29 / 03 / 2024

Bağcılar Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar Belediyesi tarafından Yavuz Selim Mahallesi'nde inşa edilecek olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii'nin temeli ilçe sakinlerinin katıldığı törenle atıldı. Camii inşaatı tamamlandığında aynı anda 2 bin kişi ibadetini yapabilecek.



Bağcılar, yeni bir camiye daha kavuşuyor. Yavuz Selim Mahallesi'nde inşa edilecek olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii'nin temeli ilçe sakinlerinin katıldığı coşkulu törenle atıldı. Tören Zeynel Kaya'nın Kur'an tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, bu ülkede ezanlar susmasın, minareler yükselsin, çocuklar en mükemmel eğitimi alsın şiarıyla hizmet sunduklarını ifade etti. Toplumsal refahın arttırılması amacıyla son 12 yılda önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini de vurgulayan Babuşcu, "Sizin desteğiniz olmadan bu hizmetlerin sunulması mümkün olmaz. Millet olarak hep birlikte kenetlenmeliyiz." diye konuştu.


"OTOPARKLI VE YEŞİL ALANLI CAMİLER İNŞA EDİYORUZ"

Bağcılar'ın artık Avrupa'da bile az sayıda olan projelerle anıldığının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ilçeye kalıcı eserler inşa etmeye devam ettiklerini belirtti. 


Kurulduğu günde bu yana tüm kamu kurum ve kuruluşlar arasında ayırım yapmadan hizmet verdiklerini kaydeden Çağırıcı, inançlı ve mutlu toplum oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Çağırıcı, şöyle konuştu:"Bayındırlık çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel projeleri de hizmete sunuyoruz. İlçemizde 5 tanesi yeni olmak üzere 15 camii inşaatımız devam ediyor. Camilerimizde otopark ve yeşil alana mutlaka yer vermeye çalışıyoruz. Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii inşaatı da tamamlandığında 2 bin kişi ibadet yapabilecek ve bunun yanı sıra 2 bin 443 metrekarelik otopark, 1600 metrekarelik yeşil alan olacak."

Kuran'da, Muharrem ayının Allah'ın her türlü kavga ve didişmeyi haram kıldığı ay olduğunun vurgulandığını anlatan İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da bu ayda çok önemli olayların gerçekleştiğini hatırlatarak bunlardan birisinin de Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi olduğunu belirtti. Sula, "Allah bizi tefrikaya bölünmekten men etsin. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere izin vermesin" dedi. 

Cami Derneği Başkanı Mustafa Arslan da konuşmasında camiinin yapılması için yer tahsisi ve malzeme sağlanması gibi her türlü desteği sunan Başkan Çağırıcı'ya teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Babuşçu, Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Sula, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı birlikte butona basarak caminin temeline ilk harcı attı.


"CAMİİ VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AYNI TESİSTE YER ALACAK"

Caminin 934 metrekarelik ibadet alanında 2 bin kişi aynı anda ibadet yapabilecek. Caminin otoparkı da 2 bin 443 metrekarelik bir alana kurulacak. Cami yaklaşık 1600 metrekarelik göz alıcı peyzaja sahip yeşil alanı da barındıracak. Ayrıca 1303 metrekarelik avlu da cemaatin hizmetine sunulacak. Bu arada halkın faydalanacağı Aile Sağlığı Merkezi de yine kompleks bünyesinde yer alacak.


Habertürk


Geri Dön