18 / 04 / 2024

Bağcılar Albayrak Sitesi'nde dönüşüm tahliyesi!

Bağcılar Albayrak Sitesi'nde dönüşüm tahliyesi!

BAĞCILAR'da Albayrak Sitesi'ndeki 16 daire kentsel dönüşüm dayatmasıyla zorla tahliye edildi. İstanbul Bağcılar Demirkapı Mahallesinde bulunan Albayrak Sitesi'ndeki 16 daire kentsel dönüşüm dayatmasıyla karşı karşıya.



BAĞCILAR'da Albayrak Sitesi'ndeki 16 daire kentsel dönüşüm dayatmasıyla zorla tahliye edildi. İstanbul Bağcılar Demirkapı Mahallesinde bulunan Albayrak Sitesi'ndeki 16 daire kentsel dönüşüm dayatmasıyla karşı karşıya. Daire sahipleri kentsel dönüşüme itiraz ettikleri ve evlerini tahliye etmedikleri gerekçesiyle zorla tahliye edildiler. Gazetemize bilgi veren avukat Hürriyet Azak, "Müvekkillerim hiçbir resmi belge ulaştırılmadan, kapılarına zabıtalar dikilerek evlerinden zorla tahliye edildiler. Müvekkillerim şuan mağdur durumdadır" dedi. 


16 dairede yaşayan müvekkillerinin taşınabilecek durumda olmadığının altını çizen Azak tahliye işlemleri sırasında yaşanan haksızlıklarla ilgili olarak da şunları söyledi: " İki apartman sakini çok yaşlı durumda ve eşyalarını taşıyabilecek durumda değiller. Bazı apartman sakinlerinin de ev taşıyacak maddi durumu yok. Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen tahliye işlemleri sırasında bir müvekkilim gözaltına alındı." 

Kendilerine resmi bir belge ulaştırılmadığını belirten apartman sakini Hacı Sevinç ise "Zabıtalar dairemizin kapısında bekliyorlar ve eşyalarımızı çıkarmamızı bekliyorlar fakat bize daha önceden herhangi bir belge ulaştırılmadı. Gidecek yerimiz yok, şu an akrabalarımızın yanına gidebiliriz daha sonra ne yapacağız bilmiyoruz" şeklinde konuştu. 


Evrensel


Geri Dön