29 / 03 / 2024

Bağcılar Aseda Konutları kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Bağcılar Aseda Konutları kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Bağcılar vizyon şehri olma yolunda ilerlerken, kentsel dönüşüm projesi de emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda Demirkapı Mahallesi’nde 5 bloklu 168 daireli konutların yıkımı törenle gerçekleştirildi.



Bağcılar’da Kentsel Dönüşüm Projesi ilçe sakinlerinin desteği ile emin adımlarla devam ediyor. Demirkapı Mahallesi’ndeki 5 bloklu Aseda Konutları’nın yıkımı törenle gerçekleştirildi. Yıkılan konutların yerine 3 bloklu 270 daireli asansörlü ve otoparklı yeni konutlar inşa edilecek. 


Demirkapı Mahallesi’ndeki törende bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, anlaşma sağlayan site yöneticileri ile müteahhitleri tebrik etti. Çağırıcı, “Eski yapılarda korkuyla yaşamamalıyız. Sağlam ve huzurlu mekanlarda yaşamalıyız. İlçemiz her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Hemen yakınımızda Mahmutbey metro istasyonu bulunuyor. Önümüzdeki yılsonu tamamlandığında Beşiktaş metrosu da ilçemizden geçecek. Beşiktaş’a 25 dakikada gidebileceğiz. Yine Bakırköy metrosu da önümüzdeki yıl tamamlanacak.  İnşaatları tamamlandığında hizmete girecek olan 3.havalimanına ve Atatürk Havalimanı’na ulaşacak metroya entegre metrolar da ilçemizden geçecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a ilçemize yönelik sunulan hizmetlere verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

“YENİ DAİRELER 500 BİN LİRA OLDU”

Demirkapı Mahallesi’nde kapalı yüzme havuzu ile spor salonunun da hizmet verdiğini ifade eden Çağırıcı, yine yeni bir spor salonu daha inşa edeceklerini kaydetti. Demirkapı mahallesi Kapalı Pazarı’nın ihalesinin tamamlandığını da ifade eden Çağırıcı, 8 dönümlük araziye de park inşa edeceklerini kaydetti. Bağcılar’ın her geçen gün değiştiğini söyleyen Çağırıcı,  Kentsel Dönüşüm ile depreme dayanıklı ve daha yeşil yaşam alanları inşa ettiklerini söyledi. Çağırıcı, şöyle konuştu: “1999 yılındaki depremden önce inşa edilen 100 metrekare daire 130 bin liraydı. Oysa şimdi yapılan 100 metrekare daire 500 bin liraya çıktı. Bağcılar Belediyesi olarak konut sahipleri ile müteahhitler arasında hakemlik yaptıklarını da kaydeden Çağırıcı, herkesin yaşadığı yerde ev sahibi olmasını istediklerini sözlerine ekledi. 

“İNŞAAT 18 AYDA TAMAMLANSIN”

Konuşmaların ardından Çağırıcı, konut sahipleri ve müteahhitlerle sohbet etti. Çağırıcı, müteahhitlerin inşaatı 24 ayda tamamlayacaklarını söylemesi üzerine, “Bu süre fazla. İnşaat 18 ayda tamamlansın.” dedi. Konuşmaların ardından Çağırıcı, konut sahipleri ve müteahhitler birlikte butona basarak 168 daireli 5 blokun yıkım çalışmasını başlattı. Yaklaşık 25 yıllık konutların yerine otoparklı ve asansörlü depreme dayanıklı yeni yaşam alanları inşa edilecek. 270 daireli 3 bloktan oluşan yeni konutlarla birlikte 5,5 dönümlük yeşil alan da yer alacak.

“KONUT SAHİPLERİ DUYGULANDI”

Yıkım sırasında en duygulu anları eşi ve çocuklarıyla yıllarca barındıkları evleri yıkılan ilçe sakinleri yaşadı. Yıkımı yapılan evinde iki çocuğunu büyüttüğünü söyleyen Bülent Us (45), “Yıllarca ailemle oturduğum evimin yıkıldığını görünce hatıralarım aklıma geldi. Çocuklarımızı bu evde büyüttük. İnşallah tamamlandığında depreme dayanıklı, otoparklı evimiz olacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi. Erhan Yanar ise evde 13 yıldır oturduğunu söyledi. Yanar “İyi kötü sıkıntılarımız ve mutlu anlarımız oldu. Eşimle birlikte iki çocuğumuzu bu evde büyüttük. İnşallah inşaat tamamlandığında yine 82 metrekarelik bir evimiz olacak.” diyerek duygularını dile getirdi.  


Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Bağcılar vizyon şehri olma yolunda ilerlerken, Kentsel Dönüşüm Projesi de emin adımlarla sürüyor. Bu kapsamda Demirkapı Mahallesinde 5 bloklu 168 daireli konutların yıkımı törenle gerçekleştirildi. Konutların yerine depreme dayanıklı 3 bloklu asansörlü ve otoparklı 270 daire inşa edileceği, yeni yaşam alanının toplam 5,5 dönüm yeşil alana sahip olacağı belirtildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, anlaşma sağlayan site yöneticileri ile müteahhitleri tebrik etti. Çağırıcı, "Hemen yakınımızda Mahmutbey metro istasyonu bulunuyor. Önümüzdeki yıl sonu tamamlandığında Beşiktaş metrosu da ilçemizden geçecek. Beşiktaş'a 25 dakikada gidebileceğiz. Yine Bakırköy metrosu da önümüzdeki yıl tamamlanacak. 1999 yılındaki depremden önce inşa edilen 1(X) metrekare daire 130 bin liraydı. Oysa şimdi yapılan 100 metrekare daire 500 bin liraya çıktı" dedi. Çağırıcı, herkesin yaşadığı yerde ev sahibi olmasını istediklerini belirtirken, inşaatın 18 ayda tamamlanmasını istedi. 


Karar 


Geri Dön