29 / 03 / 2024

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İBB yapacak!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İBB yapacak!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşa edecek. İhalesi gerçekleşen projenin 62 Milyon 270 bin TL'ye mal olması planlanıyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hiçbir ilçeye yapmadığını Bağcılar ilçesine yaptı. Bağcılar Belediye Başkanlığının yeni binasını IBB yapacak. İBB'nin 9 Ocak 2017 tarihinde yaptığı, "Bağcılar Belediye Başkanlığı Hizmet Binası İnşaatı" ihalesi sonuçlandı. İhaleyi İBB'den aldığı işlerle dikkat çeken Taşyapı inşaat San. Tic. AŞ. kazandı. Bağcılar Belediye Başkanlığı Hizmet Binası yapımıyla ilgili sözleşme 27 Şubat 2017'de İBB ile Taşyapı arasında imzalandı. 62 Milyon 270 bin TL'ye mal olması planlanan projenin 6 Haziran 2018'de tamamlanması öngörülüyor. Bağcılar Belediyesi'nin yeni binasının, Bağcılar Belediyesi tarafından değil de IBB tarafından yapılacak olması oldukça dikkat çekici. İlçe belediye başkanlık binaları, kendilerine ait bağımsız bütçeleri olduğu için genellikle kendileri tarafından yapılıyor veya yenileniyor. Şimdiye kadar IBB'nin, bırakın bir CHP'li belediyeye böyle bir bina yapmayı, AKP'li bir ilçe belediye binası da yapmamıştı. Binamn IBB tarafından yapılacak olması, Kadir Abi'nin Bağcılar Belediyesi'ne bir hediyesi olarak değerlendiriliyor. 


Bu Taşyapı "Fırtıklı'nın değil 

iBB'nin ihalesini alan Taşyapı'nın, "Fırtıklı" lakaplı Emrullah Turanlı'ya ait Taşyapı ile bir ilgisi yok. Bu Taşyapı'nın merkezi Bakuköy'de ve Yönetim Kurulu Başkanı da Temel Servet Taşkın. Ancak iki Taşyapı'nın ortak noktası, sürekli olarak kamu ihalelerinin kazananları olmaları. Fırtıklı'nın Taşyapı'sı hükümetin yakın ilgisine mazhar olurken, Temel Servet Taşkın'ın Taşyapısı ise İBB ve kuruluşlarından aldığı büyük ihaleler ile abat oluyor. Taşkının Taşyapısı da konunun çok fazla dikkat çektiğinin farkına varmış ki, şirketin internet sitesinde bir değerlendirme yapma gereği duyulmuş. Özetle, "Taşyapı inşaat, 2000'li yıllarla birlikte İstanbul'un alt ve üst yapı ihtiyaçları için aranan bir kurum haline gelmiştir. Özellikle 1999 depremi sonrasında, itfaiye binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesi projesini başarıyla gerçekleştirmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geniş kapsamlı ve kompleks projelerde Taşyapı ismini tercih etme sebebi, bu ismin arkasında güven ve tecrübenin olmasıdır" açıklaması yer alıyor, internet sayfalarında. Haliyle "Kadir Abi, 'Yürü ya Temel Servet" mi dedi acaba?" diye kafamıza minnacık bir soru takılıverdi. Sen ne dersin bu duruma Kadir Abi? 



Yurt Gazetesi


Geri Dön