20 / 04 / 2024

Bağcılar Belediyesi, Engelli Sarayı'nı açtı!

Bağcılar Belediyesi, Engelli Sarayı'nı açtı!

Türkiye böylesini görmedi. Bağcılar Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi. 'Engelliler Sarayı' adı altında dev bir merkez inşa eden belediye, Bağcılarlı engellilerin umudu oldu...



AKŞAM'a kapılarını açan 'Engelliler Sarayı'nda aralarında resim, müzik eğitimlerinin de olduğu 15 farklı kategoride açılan kurslara 345 engelli katılıyor. 210 engelli de sosyal ve kültürel aktivitelere katılmak için kayıt yaptırdı. Resim, müzik, İngilizce eğitimlerinin yanında, ahşap oyuncak, halı ve kilim dokuma, kuaförlük, mantar üretimi, çağrı merkezi gibi kurslara ilgi büyük.
Projenin açılışı 2 Aralık'ta gerçekleşecek. Proje kapsamında belediyenin 1700 engelliye ulaşılması hedefleniyor. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 'Amacımız engellilerin, evlerine mahkum olmaktan kurtularak, istedikleri alanlarda meslek edinmeleri ve üretime katılmalarına sağlamak' diye konuştu. Engelliler Sarayı'nda eğitim alan 28 yaşındaki Meryem Kapurtu, 'Çok güzel bir ortam iyi ki katıldım. Kuaför kursuna gidiyorum. Benim durumumda olan arkadaşlarım da evde oturmasın. Hocalarımızı da çok seviyoruz' diye konuştu.
 Merkezde hizmet verecek personele yönelik de işaret dili eğitimi veriliyor.

 BİR MESLEKLERİ OLACAK
 Engellİler Akademisi Projesini Kalkınma Ajansı destekledi. Ajans projeye 1 milyon 253 bin TL'lik bütçe aktardı. Engellilerin, evlerine mahkum olmaktan kurtularak, istedikleri alanlarda meslek edinmeleri ve üretime katılmaları amacıyla başlatılan eğitimler, 18 ay devam edecek. Engelliler Akademisi'ne katılabilmek için Bağcılar'da ikamet ediyor olma şartı aranıyor.

 Bülent ŞANLIKAN / Akşam


Geri Dön