23 / 04 / 2024

Bağcılar Belediyesi temizlik ekibi günde 700 ton çöp topluyor!

Bağcılar Belediyesi temizlik ekibi günde 700 ton çöp topluyor!

752 bin 250 nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da temizlik işçileri ilçe sakinlerinin temiz bir çevrede yaşayabilmeleri amacıyla günün 24 saati cadde ve sokakları temizliyor.




Bağcılar Belediyesi’nin temizlik işçileri tatil, bayram demeden ilçenin temiz  kalması için var güçleriyle çalışıyorlar. 545 kişilik temizlik ekibi günde 700 ton  çöp topluyor. 


752 bin 250 nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da temizlik  işçileri ilçe sakinlerinin temiz bir çevrede yaşayabilmeleri amacıyla günün 24  saati cadde ve sokakları temizliyor. 545 temizlik görevlisinin görev yaptığı  ilçede günde 700 ton çöp toplanıyor. Toplam 2800 cadde ve sokağı bulunan  Bağcılar’da hafta da 20 bölgede pazar kuruluyor. Pazar sonrası çöpleri toplayan  ekipler yerleri de deterjanlı tazyikli su ile yıkıyorlar. Toplanan çöpler buradan da  Yenibosna Çöp Aktarma İstasyonu’na gönderiliyor. 


ÖZEL ARAÇLARLA HIZLI TEMİZLİK


Her gün çöplerin toplandığı konteynırlar sıkı bir temizlikten geçiriliyor. Çöp  arabası tarafından içindeki çöp alınan konteynırlar periyodik olarak yıkama  araçları tarafından alınıyor. Ardından konteynırlar basınçlı ve ilaçlı suyla 

temizlendikten sonra yerine bırakılıyor. Prestij caddelerinin temizliği için de 10  adet yeşil makine ile çekirdek, izmarit ve benzeri çöpler toplanıyor. Yine 10 adet  mini ve 8 adet büyük süpürme araçları ve seyyar vakumlu makinalarla halkın  yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki çöpler alınıyor.


BİREYİN MUTLULULUĞUNU ÖNEMSİYORUZ


İlçedeki temizliği sağlamak adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bayram demeden tatil demeden  temizlik ekiplerimiz, hemşehrilerimizin tertemiz bir Bağcılar’da yaşamaları çalışıyorlar. Biz Fatih Sultan Mehmet’in “Hüner bir şehri yaşanılır kılmaktır, o  da yetmez, orada yaşayanları mutlu kılmaktır” sözünü bir düstur olarak kabul  ettik. Bizim yönetim anlayışımızda bireyin mutluluğu çok önemlidir. Bireyin  mutluluğu ailenin mutluluğuna, ailenin mutluluğu da toplumun huzuruna vesile  olur. Unutulmamalıdır; en güzel temizlik kirletmemektir” diye konuştu.



Geri Dön