19 / 04 / 2024

Bağcılar Engelli Akademisi'ne bin vatandaş katılacak!

Bağcılar Engelli Akademisi'ne bin vatandaş katılacak!

Bağcılar Belediye binasında verilecek eğitime, bin engelli katılacak. Bağcılar Engelli Akademisi'nde, bin engelli vatandaş hem meslek sahibi olacak hem sanatsal etkinliklere katılacak



Bağcılar Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan kazandığı proje ile Engelliler Akademisi açılıyor. 18 ay devam edecek projeye, ilçede yaşayan 1000 engelli katılacak. Proje kapsamında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda verilecek kurslarla, engellilere mesleki eğitim verilecek.

GÖREVLİLERE İŞARET DİLİ
Toplam 1 milyon 253 bin TL'lik bütçe ile hazırlanan proje kapsamında 27 kişi de istihdam edilecek. Kursa katılacak engellilere, mantar üretimi, ahşap oyuncak üretimi, bayan-erkek kuaförlüğü eğitimi, tekstil eğitimi ve benzeri el becerilerini geliştirme eğitimleri verilecek. Ayrıca, proje kapsamında kültür sanat aktiviteleri gerçekleştirilecek. Eğitimlere katılacak işitme engelli personelle daha iletişim kurulabilmesi için yaklaşık 100 kişi işaret dili eğitimi alacak.

ÇOCUKLARINA KREŞ BİLE VAR
Proje kapsamında engellilere, merkezde görevlendirilecek uzman psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti de verilecek. Engellilerin çocukları da unutulmadı. Proje kapsamında eğitime katılan engelli anne-babaların çocukları da merkezde açılacak kreşten ücretsiz yararlanabilecek.

Habertürk


Geri Dön