16 / 04 / 2024

Bağcılar Hocalı Dostluk Parkı'nın inşaatında son durum!

Bağcılar Hocalı Dostluk Parkı'nın inşaatında son durum!

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı'nın inşası hızla sürüyor. Park, 33 dönümlük alana sahip olacak.



Bağcılar Belediyesi'den yapılan açıklamaya göre, 25 yıl önce Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında gerçekleştirilen katliamın acısını dünya kamuoyuna hatırlatmak amacıyla önemli bir esere imza atılıyor.


Fevzi Çakmak Mahallesi'nde temeli atılan ve inşaatı hızla devam eden park, 33 dönümlük alana sahip olacak.


İlçede her yaştan vatandaşın hizmetine açılacak ve pazar yeriyle yeşil alanın yer alacağı tesiste, 445 araçlık otopark da kullanıma açılacak.


Tesiste ayrıca çocuk oyun alanı, spor hizmet birimleri, ileri yaş egzersiz aletleri, çocuklar tırmanma duvarı ve ahşap şehir terası, çim amfi, su göleti, dinlenme alanı bulunacak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye ile Azerbaycan'ın iki devlet tek millet olduğunu ve en zorlu günlerde birbirlerinin yanında yer aldıklarını ifade etti.


Çağırıcı, "Hocalı katliamının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen o acıyı Türk milleti olarak hala derinden hissediyoruz. Dünya kamuoyunun Ermenilerin, bu katliamı ve Karabağ'daki haksız işgalini iyi bilmesi gerekiyor. Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı da bu anlamda önem kazanıyor." değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön