23 / 04 / 2024

Bağcılar Merkez Camii 30 metre kaydırılacak!

Bağcılar Merkez Camii 30 metre kaydırılacak!

Hızlı göç ve çarpık yapılaşmanın bir ürünü olarak yaklaşık 40 yıl önce doğan ,İstanbul Bağcılar ilçesinin merkezi, kentsel dönüşümle yeniden kurgulanacak. Bağcılar Merkez Camii proje kapsamına 30 metre doğuya kaydırılacak.




Hızlı göç ve çarpık yapılaşmanın bir ürünü olarak yaklaşık 40 yıl önce doğan İstanbul Bağcılar ilçesinin merkezi, kentsel dönüşümle yeniden kurgulanacak. 


Bağcılar'ın göbeğini oluşturan meydan yeşil alan ve park olarak büyütülüyor. Göbekte bulunan 30 yıllık Bağcılar Merkez Cami de yaklaşık 30 metre doğuya kaydırılacak. Bağcılar Belediyesi tarafından hazırlanan "Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik Hazırlanan Nazım imar Planı Değişikliği'ne ait planlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Yapılacak olan itirazlar için planlar, 27 Nisan 2015 tarihine kadar askıda kalacak. 


Resmi yapılar, kültürel tesis ve diğer donatı alanlarının yanı sıra, arazinin büyük kısmı ticaret+konut alanı olarak ayrıldı. Bina yükseklikleri 10 kat olarak belirlendi.



Bağcılar Meydan kentsel dönüşüm imar planı askıya çıktı!



Yurt Gazetesi


Geri Dön