19 / 03 / 2024

Bağcılar satılık ev fiyatları 2013!

Bağcılar satılık ev fiyatları 2013!

Lokasyonunun avantajını kullanarak yükselişini sürdüren Bağcılar'da konut fiyatları her geçen yıl artıyor. Bağcılar satılık ev fiyatları 100 bin TL'den başlıyor 500 bin TL'ye kadar yükseliyor...



1924 yılında Selanik'ten gelen göçmenler tarafından kurulan Bağcılar, 1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşuyor. 1970'li yıllara kadar sadece bir kaç köye ev sahipliği yapan bölge, 1970'ten sonra iç göç patlaması ile düzensiz bir şekilde büyüme gösteriyor. Bugün İstanbul'un nüfus yoğunluğu en yüksek olan ilçesi konumda bulunan Bağcılar, en önemli karayollarının içinden geçmesi nedeniyle lokasyonunun avantajını kullanarak büyümesini sürdürüyor. 


Lokasyonun avantajıyla yükselişini sürdürüyor

Güneyinde Bahçelievler; kuzeyinde askerî bölge ve Başakşehir; doğusunda Esenler ve Güngören, batısında Küçükçekmece ile komşu olan bölge, havalaanına yakın konumu ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin en önemli otabanı TEM'in geçiş yolu üzerinde yer alan Bağcılar, 2013 yılında hizmete girmesi planlanan Otogar-Bağcılar metro hattı ile prim potansiyelini daha da artırması öngörülüyor.


Çevresindeki konut yatırımlarını da hareketlendiriyor

Yeni konut projelerinin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleriyle de dikkatleri çeken Bağcılar, Güneşli, İkitelli, Mahmutbey ve Basın Ekspres Yolu ile birlikte alındığında Avrupa Yakası'nının en dikkat bölgeleri arasında başı çekiyor. Bağcılar'da yapılan yatırımlar Güneşli ve Basın Ekspres yolundaki konut piyasasını da hareketlendiriyor. 

 

Bağcılar satılık ev fiyatları 100 bin TL'den başlıyor

Bugün en değerli emlak bölgelerinden biri olan Bağcılar'da Ege Grup, Mutlu İnşaat, Polat İnşaat, Keleşoğlu İnşaat, Sur Yapı, Emlak Konut GYO, Poyak Yapı, Metar Grup gibi markalı konut üretici firmalarının projeleri bulunuyor. Bölgede birkaç yıla kadar büyük metrekareli konutlar ağırlıkta olurken yeni yapılarda ise stüdyo ve 1+1 tipi konutlar da yer alıyor. Bağcılar satılık ev fiyatları ise 100 bin TL'den başlıyor, 500 bin TL'ye kadar yükseliyor.

 

Deprem öncesi yapılan binalarda ikinci eller fazla tercih edilmiyor

Bağcılar satılık ev fiyatları 'nın en düşük 100 bin TL'den başlangıç gösterdiğini belirten İstanbul Gayrimenkul Emlak Danışmanı Mesut Barışkan, sıfır dairelerde fiyatların 500 bin TL'ye kadar çıktığını söyledi. İkinci ellerde ise deprem sonrası yapılan binaların krediye uygun olmadığı için fazla tercih edilmediğinin altını çizen Barışkan, sıfır dairelerin daha fazla talep gördüğünü belirtti. 


Güneşli bölgesi revaçta

Bağcılar'da özellikle Güneşli bölgesinin fazla talep gördüğünü söyleyen Barışkan, bölgede daha çok büyük metrekareli 2+1 ve 3+1 dairelerin tercih edildiğini ifade etti. 


İstanbul içinden göç almaya başladı

Med-Max Gayrimenkul Sahibi Nihat Akpınar, Bağcılar'ın yeni markalı konut projeleri ve metro yatırımları ile birliklikte İstanbul içinden de göç almaya başladığını söyledi. Bölgede daha çok Anadolu ve Karadeniz bölgesinden göçen vatandaşların ikamet ettiğini vurgulayan Akpınar, "Bağcılar'da Anadolu'nun çeşitli illerinden göçen vatandaşlar ağırlıklı olarak bulunuyor. Fakat özellikle Bağcılar merkez, Çınarlı mahallesi ve Güneşli bölgesinde göçmenler daha fazla yer alıyor. Son 3 yıla baktığımızda ise bölgenin İstanbul içinden de göç aldığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

 

Eğitimli kesim artıyor

Bağcılar'da orta gelir gurubunun çoğunlukta olduğunu ifade eden Akpınar, metro, tramvay ve yeni markalı konut projelerinin hayata geçmesiyle bölgeye eğitimli üst gelir gurubunun da ilgi göstermeye başladığını vurguladı. 


Bağcılar satılık ev fiyatları her yıl ortalama yüzde 15 artıyor

2010 yılından bu yana  Bağcılar satılık ev fiyatları 'nın her yıl yaklaşık yüzde 5 ile 15 arasında artış gösterdiğinin altını çizen Akpınar, bölgede yakın vadede konut fiyatlarının yüzde 20 artış göstereceği öngörüsünde bulundu. 


Bağcılar satılık ev fiyatları....

Bağcılar'da yaşamın başladığı markalı konutlarda birinci ve ikinci el daire fiyatları...


GÜLİSTANBUL EVLERİ

Daire Seçenekleri: 3+1

Metrekare Aralığı: 120

Fiyat Aralığı: 400 bin TL

Aidat: 75 TL


ÇINAR OLİMPİA PARK

Daire Seçenekleri: 3+1

Metrekare Aralığı: 137

Fiyat Aralığı: 370 bin TL-500 bin TL


MALL CİTY RESİDENCE

Daire Seçenekleri: 1+1

Metrekare Aralığı: 67-78 

Fiyat Aralığı: 151 bin TL-181 bin TL


CUNO PARK EVLERİ

Daire Seçenekleri: 3+1

Metrekare Aralığı: 120-140

Fiyat Aralığı: 300 bin TL-390 bin TL

Aidat: 150 TL


POLAT PORT RESİDENCE

Daire Seçenekleri: 2+1

Metrekare Aralığı: 90-114 

Fiyat Aralığı: 330 bin TL-400 bin TL

Aidat: 300 TL


BUYA PARK EVLERİ 

Daire Seçenekleri: 2+1, 3+1

Metrekare Aralığı: 110-120

Fiyat Aralığı: İkinci el fiyatları 250 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor

Aidat: 100 TL


VARLIK KONAKLARI 3

Daire Seçenekleri: 3+1

Metrekare Aralığı: 115

Fiyat Aralığı: 225 bin TL

Aidat: 110 TL


KİRAZLI PARK EVLERİ

Daire Seçenekleri: 2+1, 3+1

Metrekare Aralığı: 90-110

Fiyat Aralığı: ikinci el fiyatları 190 bin TL ile 250 bin TL arasında değişiyor

Aidat: 100 TL


KOZA KONAKLARI

Daire Seçenekleri: 3+1

Metrekare Aralığı: 130-140

Fiyat Aralığı: İkinci el fiyatları 250 TL ile 280 bin TL arasında değişiyor


FETTAHOĞLU SİTESİ

Daire Seçenekleri: 3+1

Metrekare Aralığı: 117

Fiyat Aralığı: İkinci el fiyatları 220 bin TL ile 330 bin TL arasında değişiyor

Aidat: 50 TL


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön