28 / 03 / 2024

Bağcılar yenilenen konutlarıyla dikkat çekiyor!

Bağcılar yenilenen konutlarıyla dikkat çekiyor!

TÜİK'in, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre ülkemizin yüzde 1 'inin yaşadığı Bağcılar, son yıllarda mimari, sosyal ve kültürel alanlarda kentsel dönüşüm yaşıyor.




Türkiye'nin 81 ilinden insanın yaşadığı ve nüfus olarak İstanbul'un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar, gerek coğrafi konumu gerekse ülke ekonomisine yaptığı katkı açısından da ülkemizin en önemli ilçeleri arasında bulunuyor. Türkiye'nin % l'inin yaşadığı ilçe hizmete sunulan sosyal ve kültürel projeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. 

TÜİK tarafından açıklanan nüfus sayımı sonuçlarına göre 752 bin 250 ilçe sakininin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana hayata geçirilen vizyon projeleriyle geçmişteki vaıos imajından sıyrıldı. Son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayan ilçede, değişik sebeplerle ülkemizin 81 vilayetinden göç eden ve 1924 miibadelesiyle Balkanlardan gelip yerleşenler yaşıyor. 

Bağcılar Belediyesi'nüı sergilediği başarılı yönetimle mimari, sosyal ve kültürel alanlarda büyük mesafeler kat eden Bağcılar, şimdi yaşadığı dönüşüm ve gelişim ile konuşuluyor. Atatürk Havalimanı'na, Basın Ekspres Yolu, E-5 ve TEM bağlantı yollarına yakınlığı ile de önemli bir avantaja sahip olan Bağcılar markalı konut projelerine, ofis ve otellere de ev sahipliği yapıyor. Ulaşım ve altyapıda önemli projelerin hayata geçirildiği Bağcılar'da şu an bir metro istasyonu ile bir de tramvay hizmet veriyor. 2013 yılında açılışı yapılan Bağcılar-KirazlıMetrokent metro hattı ilçenin, İstanbul'un diğer ilçelerine entegrasyonuna da katkıda bulundu. 

Gebze-Halkalı yüzeysel raylı sistemi ve  Marmaray  ile birlikte Atatürk Havalimanı, Kadıköy, Maltepe ve Taksim gibi önemli merkezlere ulaşım tamamen raylı sistemle yapılıyor. Mahmutbey Mecidiyeköy Metro hattının da hizmete girmesiyle toplu ulaşım daha da rahatlayacak. Atatürk Havalimanı'na 5 km. uzaklıkta olan, önemli bağlantı yolları üzerinde bulunan Bağcılar'da, Türkiye'nin önemli ticaret merkezleri faaliyet gösteriyor. 

Bağcılar ayrıca, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarla da dikkat çekiyor. Engellilere, kadınlara, çocuklara, gençlere yönelik özel çalışmalar yürütülüyor. 

Hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında değişik branşlarda kurslar veriliyor.

Halk Sarayında çeşitli etkinlikler düzenlenirken Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezinde de kadınlara yönelik kurslar veriliyor. İlçede aynı zamanda meyve bahçeleri de yükseliyor. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, Nostalji Bahçeleri Projesi adı altında üzüm bağı, kiraz, kayısı, kestane, fındık bahçesini inşa etti. Bağcılar'da mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin şimdi Nostalji Bahçeleri, yeşil parkı, prestij yolları ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yenilenen konutlarıyla dikkat çektiğini belirtti. 


Hürses


Geri Dön