19 / 03 / 2024

Bağcılar'a 150 kişilik yurt inşa edilecek!

Bağcılar'a 150 kişilik yurt inşa edilecek!

Hayırsever işadamları ile birlikte inşa edecekleri 150 öğrenci kapasiteli Erkek Öğrenci Yurdu Projesi’ni de tanıtan Dönmez, 4 katlı tesiste dijital kütüphane, 4’er kişilik odaların bulunduğu yatakhane katları, etüt odası olacağını sözlerine ekledi.



Kurulduğu 2013 yılından bu yana bini aşkın üyeye ulaşan BAGİMDER’in (Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği),  öğrencilere burs sağlama, eğitim programları ve kurs hizmetleri gibi önemli projeleri hizmete sunduğu belirtildi. BAGİMDER’in öğrencilerin en büyük ihtiyaçlarından olan barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla hayırsever işadamlarının da katkısıyla 150 kişilik Erkek Öğrenci Yurdu yaptıracağı belirtildi.


BAGİMDER’in (Bağcılar İmam Hatip Okulları Mezun ve Mensupları Derneği) hizmetlerinin tanıtımının yapıldığı program Wyndham Istanbul Hotel’de gerçekleştirildi. Yapılan sunumlarda BAGİMDER’in, iki yıl gibi kısa sürede ilçede birlik ve beraberliği geliştiren, eğitime katkı sağlayan, öğrencilere barınma, burs ve eğitim imkanı sunan projeleri hayata geçirdiği kaydedildi.


DÖNMEZ: “FAALİYETLERİMİZİ YURT BİNASIYLA TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ”

Programın açılışında bir sunum yapan BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez, İmam Hatip Okulları’nın, 101 yıllık tarihe sahip olduğunu belirterek, bu ülkeyi aşk hamuru ile yoğuran Anadolu insanının gönlünden süzülen en önemli kurumlardan birisi olduğunu kaydetti. Hizmete sundukları faaliyetleri anlatan Dönmez, düzenledikleri İstişare Programları’na okul aile birlikleri, okul müdürleri, öğretmenler ve velilerin katıldığını söyledi. Velilerle gerçekleştirdikleri programlarda öğrencilerin sorunlarına çözüm bulduklarını belirten Dönmez, Kumova Kız Etüt Merkezi’ni hizmete açtıklarını söyledi. Dönmez, hizmetlerini hayırsever işadamlarının da katkısıyla inşa edecekleri yurt binasıyla taçlandırmak istediklerini belirtti. 



“İLÇEMİZİN ÇOK SAYIDA YURT BİNASINA İHTİYACI VAR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaptığı konuşmada dini yaşamanın Peygamber Efendimizi(s.a.v.) yaşamak olduğunu belirtti. İmam Hatiplerin 1913 yılında Medresetü’l-Eimme ve’l-Hutebâ ismiyle açıldığını ve 3 Mart 1924 tarihinde Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu ile kapandıktan sonra, 1951 yılında imam okulları adı ile tekrar açıldığını anlatan Çağırıcı,  21 yıl önce 16 okulu olan Bağcılar’da, bugün 97’si devlet okulu olmak üzere toplam 116 okul ile 200 bine yakın öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Bu okullardan 6’sının İmam Hatip Ortaokulu, 5’nin de İmam Hatip Lisesi olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Gerek İmam Hatip Okullarında gerek diğer Anadolu liselerimizde ve üniversitelerimizde yurt konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bağcılar Belediyesi olarak öğrenci kardeşlerimizin bu sıkıntılarının çözümüne katkı sunmak için öğrenci yurdu projelerimiz var. Bu projelerden birini de BAGİMDER ile birlikte hayata geçireceğiz inşallah.” diye konuştu.

 “YURT PROJESİ TANITILDI”

Programda hayırsever işadamları ile birlikte inşa edecekleri 150 öğrenci kapasiteli Erkek Öğrenci Yurdu Projesi’ni de tanıtan Dönmez, 4 katlı tesiste dijital kütüphane, 4’er kişilik odaların bulunduğu yatakhane katları, etüt odası olacağını sözlerine ekledi. Programa işadamları, muhtarlar, meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

 



Bağcılar Belediyesi


Geri Dön