29 / 03 / 2024

Bağcılar'a otoparklı ve asansörlü cami yaptırılıyor!

Bağcılar'a otoparklı ve asansörlü cami yaptırılıyor!

Bağcılar’daki camiler Kentsel Dönüşüm kapsamında yeniden inşa ediliyor. Bu kapsamda Yunus Emre Camii inşaatı da hızla devam ediyor. Tamamlandığında ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacak olan camide asansör de bulunacak.



Bağcılar’daki camiler Kentsel Dönüşüm kapsamında yeniden inşa ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl yıkımı yapılan Bağcılar Yunus Emre Camii inşaatı da hızla devam ediyor. Tamamlandığında ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacak olan camide asansör de bulunacak.


Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesinde eğitim yuvaları ile camiler de yenileniyor. Depreme dayanıklı otoparklı ve asansörlü yaşam alanlarına kavuşan Bağcılar’da camiler de depreme dayanıklı ve otoparklı olarak yeniden inşa ediliyor. Bu kapsamda Bağcılar Yunus Emre Camisi de yeniden inşa ediliyor. 


İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE 


Yunus Emre Camiinin bodrum katında şadırvanlar hizmet verecek. Zemin kattaki ana namazgah ise 336 metrekarelik alana sahip olacak. Bodrum katında da mahfili olan 320 metrekarelik bir namazgah olacak. Yine 158 metrekarelik mahfil katı da birinci katta yer alacak. Tek minareli ve asansörlü cami mimarisi ile de dikkat çekecek. 


“OKULLARIMIZI VE CAMİLERİMİZİ YENİLİYORUZ”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Programı’nda yıkımı gerçekleştirilen Sancaktepe Camii’nin temeli, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katıldığı törenle atılmıştı. İlçedeki okulların yenilenmesi çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 12 caminin de yenileneceğini ve 3’ünün yıkılarak yerine yenilerinin yapıldığını ifade etti.


Geri Dön