23 / 04 / 2024

Bağcılar'da 25 bin mükellef vergi borcunu yapılandırdı!

Bağcılar'da 25 bin mükellef vergi borcunu yapılandırdı!

Bağcılar'da, bazı alacakların yeniden yapılandırılması amacıyla 19 Eylül'de yürürlüğe konulan 6736 sayılı kanundan faydalan 25 bin mükellef, borçlarını yapılandırdı.



Bağcılar'da, bazı alacakların yeniden yapılandırılması amacıyla 19 Eylül'de yürürlüğe konulan 6736 sayılı kanundan faydalan 25 bin mükellef, borçlarını yapılandırdı.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mükellefler, vergi barışı olarak adlandırılan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun'dan yararlanarak borçlarını yapılandırmak için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.


Maliye Bakanlığı tarafından 19 Eylül'de yürürlüğe konulan vergi borçlarının yapılandırması kanununa başvurmak için dün son gün olması nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandı. Bağcılar Belediyesi'ne gelerek ya da belediyenin internet sitesi üzerinden toplam 25 bin mükellef kanundan yararlanmak için başvurdu.


Yapılandırmadaki yoğunluk nedeniyle cumartesi ve pazar günleri de görev yapan 20 tahakkuk memuru, 12 veznede mükelleflerin işlemlerini gerçekleştirirken, her gün ortalama 4 bin kişi başvuruda bulundu. Sırasını bekleyen mükelleflere belediye tarafından ikramlarda da bulunuldu. Tahakkuk memurları, mükellefin emlak, çevre, temizlik, ilan, harcamalara katılım gibi vergi borçlarını yeniden yapılandırdı.


- Her gün 500 mükellef internetten yapılandırdı


Yine her gün 500 mükellef de internet üzerinden "bagcilar.bel.tr" adresine girerek vergi borçlarını yapılandırdı. Mükellefler, Borç Sorgulama Butonu'na dokunduklarında ödemelerini kolaylıkla yapabilmeleri için yönlendirildi.


Bu yılki vergi borcu ilk taksit ödemeleri ile 2016 yılı ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapılabilecek. 


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hizmette kaliteye ve sürekliliğe önem verdiklerini belirterek, ilçe sakinlerinin işlemlerini kolaylıkla yapabilecekleri ve takip edebilecekleri Elektronik Belge Yönetimi Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör ile akıllı belediyecilik uygulamalarını hizmete sunduklarını belirtti.


E-belediye istemi sayesinde hem zamandan hem kağıttan tasarruf ettiklerini dile getiren Çağırıcı, "Hemşehrilerim vergi barışı kanunundan faydalanmak için belediyemize başvurdu. Onların bekleme sürelerini en aza indirmek ve vakitlerini değerlendirmelerine imkan sunmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Tahakkuk memurlarımız hafta sonları da hizmet verdiler. Hemşehrilerimize çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. İlçemize hep birlikte katkı sunmanın huzurunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön