25 / 04 / 2024

Bağcılar'da asansörlere sıkı denetim!

Bağcılar'da asansörlere sıkı denetim!

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın, 05 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan yönetmeliği gereğince Türk Standartları Enstitüsü’nün uzman ekipleri tarafından asansörlerin yıllık kontrolleri de düzenli olarak yapılıyor.



Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın,  05 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan yönetmeliği gereğince Türk Standartları Enstitüsü’nün uzman ekipleri tarafından asansörlerin yıllık kontrolleri düzenli olarak yapılıyor. 

Kontroller ile yönetmeliklere uygun olarak asansörlerin gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi amaçlanıyor.

Bağcılar Belediyesi ile Türk Standartları  Enstitüsü (TSE) arasında yapılan protokol kapsamında ilçedeki tüm asansörlerin  denetimi yapılıyor. Denetimler, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 05 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan yönetmelik gereğince TSE Enstitüsü uzmanları tarafından gerçekleştiriliyor.

Buna göre, bina sorumlusu, asansörün güvenli çalışmasını sağlamak amacıyla düzenli bakımını yaptırmaktan ve gerek kullanım hatalarından gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için kontrolünü yılda en az bir kere yaptırmak zorunda. 

Bağcılar Belediyesi’nin protokol imzaladığı TSE muayene ekiplerince gerçekleştirilen bakımlarda kullanım hatası bulunan veya eksiklikleri olan asansörlere uyarı etiketleri yapıştırılıyor. Asansör kullanılamayacak durumda ise kırmızı etiket, kullanılabilir durumda ise yeşil etiket yapıştırılıyor. Belirlenen eksikler site yönetimi ile asansör bakım firmalarına bildiriliyor. Muayene ekiplerince belirlenen eksiklikler ve asansörle ilgili tüm bilgiler belediyenin kayıtlarına alınıyor. 

Mühürlü asansörler, TSE muayene ekipleri tarafından yeniden kontrol ediliyor. Eksikliklerin giderildiği belirlenince yeşil etiket yapıştırılarak asansör yeniden hizmete açılıyor. Her yıl aynı tarihlerde kontrollerin yapılması zorunlu tutuluyor. Kat maliki veya görevlendirilen yönetici sorumlu tutuluyor. 

Asansörlerin yıllık kontrolü ile ilgili 0212 549 91 39-40-09 numaralı telefon aranabilir. 



Geri Dön