29 / 03 / 2024

Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlendi!

Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlendi!

"11. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası Etkinliği" kapsamında Bağcılar'da düzenlenen Yerel Yönetim ve Kentsel Dönüşüm Paneli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı. Panele yoğun ilgi gösterildi...



"11. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası Etkinliği" kapsamında düzenlenen "Yerel Yönetim ve Kentsel Dönüşüm Paneli'ne davetliler yoğun ilgi gösterdi. Panelde sunum yapan uzmanlar, kendilerine yöneltilen soruları büyük bir açıklıkla cevaplayarak kentsel dönüşüm sürecinde yapılması gerekenleri dile getirdiler.

"Kentsel dönüşüme herkes destek vermeli" Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen panelin açılışında konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar'ın İstanbul'un 39 ilçesinin en kalabalık nüfusuna sahip olduğunu belirterek, ilçenin kentsel dönüşümle anılmasının zihinlerde çok şeyler oluşturduğunu belirtti.

1992 yılına kadar tek bir asfalt yolu olan ve imarını da emlakçıların yaptığı ilçenin ortalama parsel genişliğinin de 20 metrekarenin altında olduğunu belirtti.

Yeni projelerin hayata geçmesi sonucu ilçenin şimdiki görünümüne kavuştuğunu belirten Kaymakam Çakır, "Artık ilçede yaşayan her kesimden insanın ve sivil toplum kuruluşlarının Kentsel Dönüşüm Projesi'ne destek vermesi gerekiyor. Herkes mevcut problemleri görüyor ve çözülmesi için gerekeni yapmaya çalışıyor" dedi.

"Çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek" Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kentsel dönüşüm konusunun şehir hayatında yaşanan zorluklar ve hayat kalitesinin düşmesi sebebiyle gündeme geldiğini vurguladı. Bu çarpık yapılaşmada İstanbul'un ön plana çıktığını da vurgulayan Çağırıcı, "Kentsel dönüşüm ilk bakışta güvenli binalara kavuşmayı ve muhtemel depremlerde en az zararla çıkmayı hedeflese de çarpık kentleşmeyi önlemek amacıyla yapılıyor. Ancak, bu kapsamda binaları yenileme derdine girmesi gereken insanların sayısal anlamdaki doyumsuzluğu karşımıza çıkıyor." dedi. 



Bizim Gazete


Geri Dön