18 / 04 / 2024

Bağcılar'da Kızılcık Bahçesi açıldı!

Bağcılar'da Kızılcık Bahçesi açıldı!

Adını bağ ve bahçelerden alan Bağcılar ilçesi yeni bir Nostalji Bahçesi’ne daha kavuştu. Merkez Mahallesi’nde inşaatı tamamlanarak hizmete sunulan Kızılcık Bahçesi, 20 adet Kızılcık ağacı, kafeterya, oyun grubu ve göze hoş gelen peyzajı ile dikkat çekiyor



Adını bağ ve bahçelerden alan Bağcılar ilçesi yeni bir Nostalji Bahçesi’ne daha kavuştu. Merkez Mahallesi’nde inşaatı tamamlanarak hizmete sunulan Kızılcık Bahçesi, 20 adet Kızılcık ağacı, kafeterya, oyun grubu ve göze hoş gelen peyzajı ile dikkat çekiyor. 


Bağcılar Belediyesi’nin ilçede nostaljiyi yaşatmak amacıyla hizmete sunduğu Nostalji Bahçesi Projesi hız kesmeden devam ediyor. Merkez mahallesinde inşaatı tamamlanan Kızılcık Bahçesi de düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Programda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Nurettin Nebati, Bağcılarlı çocukların çiçeklerin, ağaçların ve fidanların arasında büyüdüklerini belirtti. Nebati, binalar arasında hizmete sunulan Nostalji Bahçeleri’ne gelen çocukların meyve çiçeklerini gözlemleme imkanı da bulduklarını ifade etti. Nebati, uyumlu ve örnek çalışmayla ilçenin önemli projelere kavuştuğunu da belirterek İlçe Kaymakamı Erdal Çakır ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Türkiye’nin yüzde 1’inin Bağcılar’da yaşadığını belirterek, değişik sebeplerle göç ederek gelip yerleşenlerin Anadolu’yu kalplerinin bir köşesinde yaşattıklarını ifade etti. İlçe sakinlerinin bayramlarda, cenazelerde ve düğünlerde ziyaret ettikleri memleketlerinin havasını Nostalji Bahçeleri ile yaşadıklarını kaydeden Çakır, “Avrupa’daki insanlarımız bizden ince belli bardak istiyorlardı. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı da sembol bahçeleri olan Nostalji Bahçeleri’ni mahallelere serpiştiriyor. Bağcılar her gün daha iyiye daha güzele gidiyor. Her şey huzurla başlar, huzurla devam eder. Nostalji Bahçeleri de insanlara huzur veriyor.” dedi. 


“BAĞCILAR’IN HER MAHALLESİNE KAPALI YÜZME HAVUZU, NOSTALJİ BAHÇESİ VE BİLGİ EVİ İNŞA EDİLECEK”


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında 1992’den önce kentin yaşam kalitesini düşüren Bağcılar’ın, bugün yaşam kalitesini geliştiren ilçe haline geldiğini vurguladı. Halk Meclisi, STK, esnaf ve muhtarlarla istişareler yaparak hizmet yoluna devam ettiklerini kaydeden Çağırıcı, “Ortak akılla hareket ederek çocuklar, kadınlar, engelliler başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizin hizmetine farklı eserler sunuyoruz. Hizmette olan 16 Bilgi Evimizde 40 bine yakın çocuğumuz değişik branşlarda kurslara katılıyorlar. Gençlik Merkezi, Yaz Kampları, İzci kampları, Yaz Spor Okulları, 8D Sinema ve Planetaryum, Dil Evi yoğun ilgi görüyor. Yine 6 kapalı yüzme havuzumuzdan öğrencilerimiz okul döneminde ücretsiz yararlanıyor. Hedefimiz her mahallemize bir kapalı yüzme havuzu, bir nostalji bahçesi ve bir bilgi evi inşa etmek.” şeklinde konuştu. Bağcılar’a 15 okul inşa edeceklerini de kaydeden Çağırıcı, her okula uygun yer olması halinde spor salonları inşa ettiklerini söyledi. 


Konuşmaların ardından, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İlçe Kaymakamı Çakır, Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından kurdelesi kesilerek kızılcık bahçesi, hizmete açıldı. Açılışa mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcılarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılan misafirlere kızılcık şerbeti dağıtıldı.


“KIZILCIK BAHÇESİ PEYZAJIYLA DA DİKKAT ÇEKİYOR”

Üzüm Bağı, Kiraz Bahçesi, Kayısı Bahçesi, Kestane Bahçesi, Fındık Bahçesi ve Ceviz Bahçesi’nin ardından inşaatı tamamlanan Kızılcık Bahçesi hizmete sunuldu. Merkez Mahallesi’nde 1418 metrekarelik alana kurulan Kızılcık Bahçesi’nde 500 metrekarelik bir peyzaj alanı bulunuyor. Çimen zeminin uzandığı geniş bahçede gezintiye çıkanlar, 85 metrekarelik alana kurulan kafeteryada soğuk ve sıcak içeceklerini yudumlarken sohbet ediyorlar, yiyeceklerden tadıyorlar.  Bu sırada çocuklar da bahçedeki güvenli parkta bolca eğleniyorlar. Bahçe, 20 adet Kızılcık ağacı, kafeterya, oyun grubu ve göze hoş gelen peyzajı ile dikkat çekiyor



Geri Dön