20 / 04 / 2024

Bağcılar'da Mehmet Akif Ersoy Müzesi açılacak!

Bağcılar'da Mehmet Akif Ersoy Müzesi açılacak!

Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadele yıllarında Ankara'da kaldığı ve İstiklal Marşı'nı yazdığı "Tacettin Dergahı"nın bir benzeri, aslına uygun olarak Bağcılar'da müze olarak inşa edildi



Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin Kazımkarabekir Mahallesi'nde inşa ettiği Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'nin, 14 Mart çarşamba günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla açılacağı belirtildi.

Açıklamada, Ersoy'un kişisel eşyası ile kendisi ve İstiklal Marşı üzerine yazılan kitapların sergileneceği müzenin, ''Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy müzelerinden biri haline geldiği'' ifade edildi.

Verilen bilgiye göre, toplam 2 bin 225 metrekare kullanım alanına sahip olan merkez; bodrum, zemin ve 2 kattan oluşuyor. Ankara'daki Tacettin Dergahı'nın prototipi esas alınarak inşa edilen müze bölümünde de Ersoy'un eşyası, eserleri ve hakkında yazılan kitaplar sergilenecek.

Çok amaçlı salon, seminer odaları ve kütüphanenin bulunduğu kültür merkezinde ise sosyal ve kültürel etkinlikler ile Mehmet Akif Ersoy atölye çalışmalarının yanı sıra araştırmacı-yazar M. Ertuğrul Düzdağ eşliğinde Safahat okumaları gerçekleştirilecek.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ''Türkiye'de Akif üzerine en zengin müzelerden birinin artık Bağcılar'da olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.
AA


Geri Dön